promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Disney vezetője személyesen olvasna be Scorsesenek
Borítókép:  Mark RALSTON / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bob Iger annyira a szívére vette Martin Scorsese Marvel-filmekre tett beszólását, hogy nem akarja elengedni a témát vita nélkül.

A Marvel-rajongóknak már nem kell sokat várniuk, mivel hamarosan érkezik a Fekete Özvegy film, ami 2020. április 30-án debütál nálunk. Amíg nem volt semmi hír a képregénykiadó és stúdió háza táján, addig a kultikus rendező, Martin Scorsese csinált nekünk, mivel beszólt a Marvel-alkotásoknak, hogy ezek nem filmek, inkább csak valami vidámparkhoz hasonlító móka.

Scorsese megjegyezte később, hogy az egész más művészeti ágat képvisel, és tudja, hogy sok tehetséges ember munkája kell hozzájuk, de aztán nem bírta ki, és megint odaszúrt, hogy ezek inkább csak vidámparkok.

Aztán jött Keresztapa trilógia alkotója, Francis Ford Coppola, aki gyalázatosnak, tükörfordításban megvetendőnek tartotta a Marvel-moziverumot, míg nem a Diseny vezetője, Bob Iger is beszállt a vitába, de hát csak leégette magát, mivel ilyeneket mondott, hogy a Fekete Párduc van olyan nagy film, mint amit Scorsese és Coppola valaha alkotott.

A Time most az év üzletemberének választotta Igert, aki elmondta, hogy időpontot fognak egyeztetni Martin Scorsesevel, mivel szeretné személyesen is megvitatni vele ezt a dolgot. Mindketten iszonyatosan elfoglalt emberek, és kíváncsi lennék, hogy össze fog-e jönni ez a történelmi találkozó.

„Scorsese szeret művészeti kockázatot vállalni, ez az ő személyes döntése, azonban ez nem jelenti azt, hogy amit mi csinálunk, az ne lenne művészet.”  

A Disney vezetőjének úgy látszik, hogy több álmatlan éjszakát okoz az egész téma, és nem nyugszik, amíg nem tesznek pontot a végére.

Scorsese amúgy nem utálja a képregényfilmeket: hozzátette, hogy például a Joker sem az ő világa teljesen, de itt nem a művészet egyik rossz formájával állunk szemben. Úgy látta, hogy Todd Phillips alkotása nagyon is különbözik a szuperhősfilmek többségétől.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás