promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rengetegen nézték meg Az írt az első öt napon
Borítókép:  Netflix
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Martin Scorsese ezzel szép számokat tudott volna generálni a mozikban.

Aki a mozikban akarta megnézni a Robert De Niro, Joe Pesci, és Al Pacino hármasát, az hazánkban is megtehette, mivel rengeteg filmszínház műsorra tűzte Martin Scorsese maratoni alkotását. Persze ott az igazi, de sokakat az vetett vissza (köztük engem is), hogy három és fél órás filmről beszélünk. A rendező is mondta, hogy ezt egyben kell látni, szóval arra bíztatott mindenkit, hogy ha lehet, nagyképernyőn nézzék, és ne szedjék darabokra az alkotást. Így is lett, de otthon ez bizony kényelmesebb.

Jómagam még lógok nektek egy kritikával, de ezt szeretnénk kicsit spoileresen prezentálni, azért akarunk várni vele. Azonban Az ír elég szép számokat hozott a Netflixen, ami bizonyítja, hogy már rengetegen megnézték.

A Nielsen szerint az első öt napban 17,1 millióan tudták le az alkotást. Ez meglepően jó szám, azonban a Netflixen nem rekord, mivel a Hang nélkülre hajazó Bird Box az első héten 26 millió nézőt vonzott. Jó lenne hozzátenni ehhez a limitált mozis nézettséget is, de a Netflix ezt sosem hozza nyilvánosságra.

A filmet körülbelül 160 millió dollárból rakták össze, amiből elég sok a CGI-re ment el, hogy a színészeket meg tudják fiatalítani. Innentől hasznot már nem nagyon fog termelni, de az Oscar óriási esélyesének tartják. Jelölésekből valószínűleg fog kapni bőven, azt meg majd meglátjuk, hogy mennyit tud ebből díjra váltani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás