Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Videójáték karakter lesz Ryan Reynoldsból – előzetes

Videójáték karakter lesz Ryan Reynoldsból – előzetes

Zene, Film & Kultúra

Videójáték karakter lesz Ryan Reynoldsból – előzetes

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 10:50

A Free Guy című alkotás egy totális őrület, de nagyon úgy néz ki, hogy a jobb fajtából.

Úgy néz ki a Disney-FOX egyesülés egyik üde színfoltja lesz a Free Guy, aminek már az elején elkezdik fikázni az előbbit a készítők. Az előzetes úgy van felvezetve, hogy attól a stúdiótól érkezik egy film, akik a Szépség és a szörnyeteget, az Aladdint, vagy Az oroszlánkirályt készítették. Na igen, de amiben mostanság Ryan Reynolds a főszereplő, abból nem igazán lesz családi szórakozás.

Mondanám, hogy eredeti az ötlet, de hát van itt egy kis Truman Show, egy kis Mátrix, egy kis Ready Player One, meg hát sorolhatnánk. Ha úgy vesszük, ezeknek a stílusparódiája az egész. Annyiban azonban más a helyzet, hogy Reynolds egy NPC-t (non-player-character), vagyis nem játszható karaktert alakít egy olyan világban, ami elsőre úgy néz ki, mint a GTA Online.  

Akik soha az életükben nem játszottak videójátékokkal, azoknak most felnyitom a szemét. Az NPC egy előre megírt programozás alapján fut. A játékban a karaktered kirabol egy bankot, és neki az a feladata, hogy lefeküdjön a földre. Gyakorlatilag olyan, mint egy statiszta a filmben, élethűbb tőle az egész szituáció.

Reynolds karaktere azonban beleun abba, hogy NPC legyen, és öntudatra ébred. Valahogy így kell elképzelni, mert hát mégis csak egy mesterséges intelligenciáról beszélünk. A történet nem áll le azért itt, hogy Guy a játék része lesz. Rájön arra, hogy a fejlesztők le akarják állítani az egészet, így egy avatár segítségével megpróbálja ezt megakadályozni.

A Stranger Things producere, Shawn Levy most rendezői székben, az meg majd 2020. július 2-án derül ki, hogy mit hozott ki a Free Guyból.

Borítókép: Fox