Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kiderült, hogy Joker nemcsak állatvédő, de vegán is

Kiderült, hogy Joker nemcsak állatvédő, de vegán is

Zene, Film & Kultúra

Kiderült, hogy Joker nemcsak állatvédő, de vegán is

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 16:36

Az amerikai állatvédő szervezet Az Év Embere-díjat idén Joaquin Phoenix-nek ítélte.

A Joker elképesztően sikeres: Todd Phillips rendező és Joaquin Phoenix közös műve már több mint egymilliárd dollár bevételt hozott, megbűvölte az egész világot, az Amerikai Filmintézet is felvette az év filmjeinek tízes listájára, és egyenes út vezet számára az Oscar-díj jelölések felé.

 

Most viszont egy olyan díjat kapott a főszereplő, aminek nincs köze a filmhez, mégis mindenki büszke rá. A PETA Az Év Embere-díjat idén Joaquin Phoenix-nek ítélte. Az amerikai állatvédő szervezet minden decemberben megnevezi azt a közéleti személyiséget, aki szerinte abban az évben a legtöbbet tette az állatokkal való etikus bánásmódért – korábban Ferenc pápa és Oprah Winfrey is részesült ebben az elismerésben.

„Joaquin Phoenix minden lehetőséget megragad, hogy elfordítsa magáról a reflektorfényt, és az állatokra tereli a figyelmet”

– áll a szervezet közleményében.

A szervezet szerint a színésznek számos érdeme van, hároméves kora óta vegán, a Joker sikere után is arcát adta a szervezet állatvédelmi reklámkampányához, valamint részt vett a cirkuszi állatszámok betiltásáért folyó küzdelemben.

„Büszkék vagyunk rá, hogy mi kezdjük a díjátadások idényét, és egy olyan embernek gratulálhatunk, aki mindenkinek elmondja: a félelmet, a fájdalmat, a szeretetet egy tyúk vagy egy hörcsög is ugyanúgy átérzi, mint egy ember”

– nyilatkozta a szervezet vezetője.

Borítókép: Hollywood Reporter