promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titkok és érdekességek a Star Warsról, amiket talán nem tudtál
Borítókép:  DeviantArt
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hamarosan bemutatják a Star Wars: Skywalker kora című filmet, ami végleg lezárja azt a történetet, amelyet George Lucas 1977-ben indított el. Az elmúlt 42 évben összesen 11 Star Wars-film készült, éppen ezért 11 olyan érdekességet hoztam az eddig bemutatott Star Wars-filmekről, amelyeket talán nem tudhatok.

1. Sokszor hallottam a kérdést, hogy Windu mesternek miért lila a fénykardja? Ezt a karaktert megformáló színész, Samuel L. Jackson kérte George Lucastól, mert egyrészt a lila a kedvenc színe, másrészt úgy gondolta, hogy így könnyebben kiszúrják majd őt egy csatajelenetben.

2. Jett Lucas, George Lucas örökbefogadott fia a II. és a III. részben is feltűnik a fiatal padawan, Zett Jukassa szerepében. Ő az a jedi tanítvány, aki A sithek bosszújában nekiront a klónkatonáknak, mikor azok megostromolják a Jedi Templomot.

3. George Lucas a lánya kérésének eleget téve egy rövid ideig szerepeltette az NSYNC nevű fiúbandát A klónok támadásában. A jelenet azonban kikerült a végleges változatból.

4. Van egy óriási baki az Egy új remény végén, ami tisztán kihallatszik a film eredeti verziójában. Mikor Luke elpusztítja a Halálcsillagot, és visszatér a Lázadók bázisára, véletlenül azt kiáltotta a felé rohanó Leia hercegnőnek, hogy: Carrie!

5. Harrison Ford ácsként dolgozott a filmes díszleteken, mielőtt Han Solo bőrébe bújt volna. George Lucas megláthatott benne valamit, mert behívta Fordot egy olvasópróbára. Végül meg is kapta a szerepet, ami beindította karrierjét.

6. A Birodalom visszavágban egy wampa támadja meg Luke-ot. Ezt azért szőtték bele a történetbe, mert az őt alakító Mark Hamill autóbalesetet szenvedett, és a műtét után heges maradt az arca. Éppen ezért kellett egy olyan jelenet a filmbe, ami magyarázatot ad a színész sebeire.

7. Az aszteroidamezős jelenetben az egyik aszteroida eredetileg egy cipő volt. Állítólag George Lucas annyiszor kérte a speciális effekteken dolgozó csapatot, hogy forgassák újra a jelenetet, hogy az egyikük végül felhúzta magát a dolgon, és behajította a cipőjét a díszletbe. De egy krumpli is landolt ott, csak az szándékosan.

8. Az Endor hold zárójeleneteit a kaliforniai Redwood Nemzeti Parkban vették fel. Az eredeti forgatókönyvben a Birodalom elleni végső csatára a Kashyyk-on került volna sor, nem az Endoron. Ebből kifolyólag a Lázadók szövetségesei nem az ewokok lettek volna, hanem a wookiek. Erre a szövetségre aztán A sithek bosszújában került sor, mikor Chewbacca fajtársai a Köztársaság katonáival együtt szálltak szembe a szeparatista droidsereggel.

9. George Lucas szándékosan kamu forgatókönyveket adott egyes színészeknek, akikről azt sejtette, hogy kikotyogják a titokat a médiának. Ezek többségében Lando Calrissian a trilógia legnagyobb hőse.

10. BB-8 formáját Ralph McQuarrie grafikus vázlatai ihlették. Az eredeti, 1977-es koncepció szerint R2-D2 nézett volna ki hasonlóan. Az új trilógiához többször is dolgoztak McQuarrie régi vázlataiból. Ilyen például Palpatine trónszéke, amit a Skywalker korában láthatunk.

11. Az utolsó Jediknél fordult elő először, hogy piros volt a Star Wars-logó színe. Ennek az az oka, hogy a 8. rész bemutatása egybeesett a történet 40., azaz „rubin” évfordulójával.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás