promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Friss előzetessel támad Stephen King nyomozós-thrillere
Borítókép:  HBO
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Iszonyatosan jónak néz ki, így nem csoda, hogy az HBO csapott le rá.

Mostanság futószalagon jönnek ki a Stephen King adaptációk, ami egyáltalán nem baj, de idővel azért ebből is ki fog fogyni az üzemanyag. Az meg a másik, hogy tele vagyunk tartalmakkal – nem is tudom, mennyi olyan sorozat van, amit néznem kellene, de időhiányában erre nincsen lehetőség.

Ami jó hír, hogy A kívülálló egy tízrészes mini-széria lesz, így nem fogják a végtelenségig húzni. Ez egy egészen friss King-regény feldolgozás, mivel csak 2018-ban jelent meg. Sok rajongó talán még el sem jutott addig, hogy elolvassa, de ezt bármikor pótolhatja a széria előtt, mivel magyar fordításban is megjelent.

King annyira jó thrillerben, mint horrorban? Nem igazán, de a misztikummal fel fog tudni csigázni minket. Nekem direkt kölcsönadták a könyvet, de úgy döntöttem előbb a széria, és nem lövöm le magamnak a fordulatokat. Nem ez lesz az új True Detective, de hangulatban nagyon erősnek tűnik a második előzetes alapján. Az első nem lett annyira ütős, de érdemes megnézni azt is, ide kattintva éritek el.

Egy oklahomai kisvárosban, Flint Cityben járunk, ahol megerőszakolnak és meggyilkolnak egy 11 éves fiút, Frank Petersont. A szemtanúk beszámolója Terry Maitlandhez vezet, aki gimnáziumi irodalomtanár és baseballedző, két kislány édesapja. Aztán jön a csavar, mivel a tanárnak kikezdhetetlen alibije van: szemtanúk, ujjlenyomatok, sőt, DNS-minta igazolja, hogy a gyilkosság idején egy másik, távoli városban tartózkodott.

Egy tapasztalt rendőr és egy rendhagyó módszereiről híres nyomozó próbálnak pontot tenni az ügy végére, amiből nem hiányozhat a természetfeletti, mivel választ kell kapnunk a kérdésre, hogy miképp lehetett Terry egyszerre két helyen.

A szereplők között ott van Ben Mendelsohn, Cynthia Erivo, na meg a gyanúsított, Jason Bateman, aki emellett még két epizód rendezését is bevállalta. Az Ozark óta tudjuk, hogy Bateman nem csak thrillerben profi, de rendezésben is.

Hűvös és baljós esték jönnek karácsony után: A kívülálló 2020. január 12-én debütál az HBO-n.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás