promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Minket is útba ejt az Aerosmith európai turnéja
Borítókép:  Zack Whitford
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A csapat az 50-ik évfordulóját ünnepli, nálunk pedig már 26 éve nem jártak.

Az Aerosmith - Steven Tyler (ének), Joe Perry (gitár), Brad Whitford (gitár), Tom Hamilton (basszusgitár) és Joey Kramer (dob) - az amerikai zenetörténelem élő legendái. Világszerte több mint 150 millió albumot adtak el, számtalan díj tulajdonosai, a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagjai, és talán nem is kell tovább sorolni az érdemeiket. Nem sok olyan dolog van, amit ez az együttes nem ért még el a megalakulása óta eltelt öt évtizedben.

Azért a díjakat mégis említsük meg, mert elég elképesztő: négy Grammy, nyolc American Music, hat Billboard és tizenkét MTV Video Music díjat vehettek át. Utóbbi eléggé más irányba mozog már, de valószínűleg ennyi egyik feltörekvő előadónak sem lesz.

Az Aerosmith befolyása a rockzenére és a zeneiparra tagadhatatlan. A csapat számos slágerlista- és albumeladási cím birtokosa. A nevükhöz fűződik minden idők második legtöbb slágerlistát vezető rock dala, ők az egyetlen banda, akiknek rögtön az amerikai lista élén tudott nyitni egy kislemeze, ők a legtöbb aranylemezzel rendelkező amerikai zenekar, valamint a Van Halennel közösen tartják a legtöbb multi-platina albummal rendelkező amerikai banda címet is.

Az együttes ismét beveszi Európát, a turné pedig június 13-án szombaton kezdődik az olaszországi Milánóban, az iDays fesztiválon. Az együttest ezekben az országokban lehet majd elkapni élőben: Svájc, Belgium, Csehország, Franciaország, Spanyolország, Portugália, Ausztria, Lengyelország, Anglia, Dánia, Németország, és természetesen Magyarország.

A csapat július 24-én érkezik hozzánk, és a nyárra valamint a lehetőleg jó időre való tekintettel a koncertet a Puskás Arénában rendezik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás