promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csaknem 25 év után koncertezik újra nálunk a Pearl Jam
Borítókép:  Pearl Jam offical
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A csapat 1996 után tér vissza Budapestre, ráadásul egy önálló koncerttel.

A grunge népszerűsítésében a Nirvana, a Soundgarden és Alice in Chains mellett a Pearl Jam is nagyon erősen kivette a részét. Így természetes, hogy a ’90-es években érték el a legnagyobb sikereket, de hát a népszerűségük a mai napig töretlen.

Kurt Cobain 1994 áprilisában elkövetett öngyilkossága után a Pearl Jam lett a világ legfontosabb és legsikeresebb grunge-zenekara, de hát ezt nem használták ki. Pont, hogy ekkor tűntek el a nyilvánosság elől: például nem adtak interjúkat, klipeket sem készítettek, de a közönség továbbra is kitartott mellettük. Aztán csak összeszedték magukat, és 1996-ban kiadták az új albumukat No Code címmel. Ekkor látogattak el először Magyarországra, és azóta nem is jártak nálunk, de jövőre megtörik a jég.

A Pearl Jam 2020 júniusában és júliusában egy tizenhárom állomásos európai turnén vesz részt. A zenekar nyári körútja június 23-án kezdődik Frankfurtban, és július 22-én ér véget Amszterdamban. A turné részeként a banda négy fesztiválon is fellép: a Lollapaloozán Stockholmban és Párizsban, a belga Rock Werchteren, valamint a londoni BST Hyde Park fesztiválon.

A Pearl Jam 2020-as európai turnéja olyan városokba is eljut, ahol hosszú évek óta nem léptek fel: mint például Frankfurtban 1992 óta, Zürichben 2000, és ahogy fent említettük, Budapesten 1996 novembere óta nem volt koncertjük.

Még 2015. október 22-én volt a Pearl Jam első koncertjének 25 éves évfordulója. Azóta tíz stúdióalbum, több száz fantasztikus élő koncert - és az azt követő bootleg kiadások -, továbbá világszerte több mint 85 millió eladott album köthető a nevükhöz. Ahogy az megérdemelt, 2017-ben beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is.

A Pearl Jam 2020. július 15-én lép fel a Budapest Arénában, és már az előzenekart is leleplezték, aki a White Reaper lesz.

Az ünnepi időszak megkezdéseként, a Ten Club ma elindította „12 Days of Pearl Jam” címmel új játszási listáját, aminek keretén belül 12 Pearl Jam karácsonyi dal lesz elérhető, először csak digitális formában és a Spotify ünnepi dalkínálatában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás