Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ha Prágában jársz, látnod kell R2-D2 szobrát

Ha Prágában jársz, látnod kell R2-D2 szobrát

Zene, Film & Kultúra

Ha Prágában jársz, látnod kell R2-D2 szobrát

Zene, Film & Kultúra

CST 18:18

A csehek fővárosa eddig is híres volt a meghökkentő látványosságokról és a szárnyaló kreativitásról.

Vagány műalkotást kapott a prágai Folimanka park, ahol található egy használaton kívüli atombunker, amelynek volt egy elképesztően csúnya szellőztetője is. Nagyon régóta rontotta már a környéken élők szépérzékét. Ilyenkor jönnek a művészek, és a képzeleterejüket használva alkotnak valami elképesztő látványos dolgot. Prága esetében David Černý köztéri szobrai nem mindennapi kinézetükkel ejtik ámulatba a turistákat. Jó, néha meglehetős értetlenséget is kiváltanak, de ezt könnyen orvosolhatjuk egy kis utánajárással.

A példa pedig rapadós, a csehek fővárosában élők hozzá vannak szokva a furcsa alkotásokhoz, és azt is tudják, hogy egyik napról a másikra bárhol felhúzhatnak egy szobrot.

 

R2-D2 szobra esetén a művészek névtelenségbe burkolóztak, de nem csak ez az egyetlen rejtély az alkotás kapcsán, mivel például azt sem tudja senki, hogy mennyi idő alatt készült el a nagy mű, amely a teljes élethűség miatt még fém szenzorokat és lábakat is kapott (sajnos ezeket már ellopták).

A szobor amúgy kissé kiesik a turisták megszokott útvonalából, de egyáltalán nincs messze a belvárostól, így ha Prágában jártok, érdemes megtekinteni,

hogy mire képes az erő,

ha éppen pár cseh fiatal is részesül belőle.

Borítókép: Prague.tv