Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Először jön Magyarországra a 5 Seconds of Summer

Először jön Magyarországra a 5 Seconds of Summer

Zene, Film & Kultúra

Először jön Magyarországra a 5 Seconds of Summer

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter - 2019.11.29. 06:40

Az ausztrál pop rock együttes már gyakorlatilag világhírű, és most minket is meglátogatnak. A négyesfogat nyáron érkezik a Budapest Parkba.

A négy fiatal srác tényleg a modern kor szülötte, mivel ők is feldolgozásokkal kezdtek YouTube-on, amit a közönség imádott. Már ekkor látszott, mekkora odaadással zenélnek. Persze kellett az is, hogy egy már befutott banda felfigyeljen rájuk. Ez a a One Direction lett, akik fel is kérték a csapatot, hogy legyen az előzenekaruk a Take Me Home Tour nevű turnéjukon.

Első kislemezük 2014 elején jelent meg She Look So Perfect címmel, és rögtön az ausztrál, az új-zélandi, az angol és az ír slágerlisták élén landolt. A kontinenseket is átszelő hihetetlen ismertség miatt már kifejezett rajongás előzte meg 2014-es első, cím nélküli lemezüket, ami ezek után nem meglepő módon 11 ország albumeladási listáját hódította meg.

A 5 Seconds of Summer zenéjének receptje talán nem tűnik elsőre túl bonyolultnak, mégis egy olyan fúziót találtak el vele, amire már régóta vágyott a közönség.

„A metálzenében él az a szellem, hogy ki akarsz törni onnan, ahonnan jöttél – bárhol is legyen az -, és valami sokkal nagyobb dolgot akarsz csinálni az életeddel. Mi ezt a felfogást fordítottuk le a popzene nyelvére.”

- fogalmazta meg a zenekar.

Ez az őrületes energia és az elszántság hamar gyümölcsözővé vált Luke Hemmings, Michael Clifford, Calum Hood és Ashton Irwin számára. Akár hátra is dőlhettek volna élvezni a megérdemelt sikert, de őket nem ilyen fából faragták. Ha lehet, csak még több motivációt jelentett nekik az őket körülvevő rajongás, amit további két albummal (a 2015-ös Sounds Good Feels Gooddal és a 2018-as Youngblooddal), három dokumentumfilmmel, monstre-turnékkal, és olyan slágerekkel, mint a Girls Talk Boys, a Want You Back vagy a Lie To Me háláltak meg.

Az idők során stílusuk is sokat formálódott, érett – a kezdeti dühösebb pop punk irányából a színtiszta, mégis őszinte popzene felé kanyarodtak, megtartva az elementáris erőt. Készítettek közös dalt például a Chainsomkers duójával, Julia Michaels énekesővel vagy Tom Morello énekes-dalszerzővel is, hamarosan pedig egy új anyaggal is megörvendeztetik a rajongókat. A srácok elmondása szerint nagy hatással volt rájuk a Los Angelesben eltöltött elmúlt időszak, ez az indusztriális környezet pedig zenéjükben is megjelenik majd.

„Sok minden múlik azon, hogy Los Angelesben lehetőségünk van eljárni gót klubokba, és olyan zenékkel közvetlen kapcsolatba kerülni, amikkel Ausztráliában nem találkoztunk, illetve olyan műfajokat tanulmányozhatunk, mint a new wave vagy darkwave”

- mondta Ashton Irwin, a csapat dobosa.

Hogy mit tudnak a srácok élőben, azt végre a magyar közönség is meghallgathatja 2020. június 4-én a Budapest Parkban.

Borítókép: 5 Seconds of Summer offical

Legolvasottabb hírek