Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tíz évre kibérelt egy mozit magának a Netflix

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter - 2019.11.27. 13:03

A streamingszolgáltató ezzel hosszú időre megoldotta magának a filmjei mozis bemutatását.

A Netflixet tényleg állandóan azzal vádolják, hogy lerombolja a mozis élményt a streamingszolgáltatásával, de szerintem ez pont, hogy nem igaz. Korlátozott számban már sok film megérkezik Magyarországra is tőlük, amiket az internetes premier előtt mutatnak be a mozik. Legutóbb például Martin Scorsese friss alkotása, Az ír mutatkozott be, ami a mai naptól már elérhető a Netflixen.

 

A szolgáltató ráadásul felkarol olyan közepes költségvetésű alkotásokat, ami alap esetben nem érdekeli a hollywoodi producereket. A Disney térhódítása miatt, akik számtalan blockbusterrel bombáznak minket, ezek egyre jobban kiszorulnak a filmszínházakból.

A Netflixnek amúgy azért kellenek a mozis bemutatók, hogy el tudják indítani ezeket a filmeket az Oscaron. Ezt sokszor most is úgy oldják meg, hogy rövidebb időre kibérelnek maguknak egyet, hogy az adott feltételeket biztosítani tudják.

Most ez jó ideig nem fog fejájást okozni, mivel tíz évre megszerezték maguknak az utolsó New York-i egyvásznas mozi, a Paris üzemeltetését. Ezt a Netflix különleges eseményekre, bemutatókra fogja használni. Már csináltak is egy bemutatót a Házassági történet című alkotásnak.

 

A Paris igazi kuriózum, már 71 éves, és csak elveszett volna a semmiben, ha a Netflix nem karolja fel. A mozi igazán elegáns: kék bársonyszékek, lila függöny a vászon előtt, mintha színházban ülnél, és persze még így is tágas, mivel 581 ember fér el kényelmesen.

Rengeteg filmes rajongó Twitteren gratulált a Netflix lépéséhez, hogy nem hagyják elsüllyedni a Parist. Meg hát na, milyen menő, hogy van egy saját mozid, ami csak a saját gyártásaidra fókuszál. A streamingszolgáltató a jövőben a Los Angeles-i Egyptian Theatre-t is szeretné megszerezni magának. 

Borítókép: John Lamparski / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Legfrissebb híreink

Vissza a főoldalra.
Az emberi összefogás gyönyörű példája a gyalogló papagáj megmentése