promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Netflixen folytatódik a Vikingek
Borítókép:  History Channel
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Vikingek lezárása után nem kell elköszönnie a rajongóknak a szériától.

A sorozat 2013-ban indult hódító útjára, és egy ír–kanadai koprodukcióról van szó, amit a History Channel gyártott. Mindenki szkeptikus volt vele az elején, de olyan jól kivitelezett széria lett, hogy iszonyatosan nagy rajongótábort tudott maga köré gyűjteni. Nem is csoda, hogy így a végéhez közeledve azonnal lecsapott rá a Netflix.

A anyasorozat hatodik, egyben utolsó szezonja most december 4-én indul. A sztorit nem kevesebb, mint húsz epizóddal fogják lezárni. A sorozat alaptörténete Ragnar Lothbrokról szóló sagák és mitológiai írásokból merít, mely a Travis Fimmel által alakított földműves és harcos felemelkedését meséli el, aki társaival elsőként hajózik nyugatra és jut el Angliába.

A Vikingeknek olyan rajongótábora lett, hogy a búcsúzó hatodik évaddal nem akarják szunnyadozni hagyni a franchiset. A Netflix spin-off sorozatot gondolt ki, ami az eredeti széria után 100 évvel veszi fel a fonalat, ahol még magával Hódító Vilmossal is találkozhatunk.

Jó hír, hogy az eredeti szériát kigondoló Michael Hirst visszatér executive producerként, szóval remélhetőleg a színvonal marad, vagy a Netflix büdzséje miatt még magasabb is lesz. A showrunner Jeb Stuart lesz, aki olyan klasszikusok forgatókönyvét írta, mint a Die Hard, vagy A szökevény.

A streamingszolgáltató állítólag 24 epizódot rendelt meg, de előbb még érkezik a Vikingek záró évada.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás