promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elkészülhet A nemzet aranya 3, Nicolas Cage-vel az élen
Borítókép:  We Got This Covered
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egyelőre nem tisztázott, hogy A nemzet aranya új része moziban, vagy a Disney+-on debütálna.

A nemzet aranya szerintem az Indiana Jones után a második legjobb kalandfilm, ami régészetről, rejtélyekről, elveszett kincsek utáni vadászatról szól. A Disney 2004-ben bemutatott darabja globális szinten 347 milliót, míg a 2007-es folytatása 457 millió dollárt termelt.

Mind a producer, Jerry Bruckheimer, mind a rendező, Jon Turteltaub el akarta készíteni a trilógia befejező részét, amihez a Titkok könyve meg is ágyazott azzal a bizonyos 47. oldallal, aminek tartalmát nem fedték fel, csak mindannyiunkat felcsigáztak. Ez a kíváncsiság a mai napig él bennem, akárhányszor megnézem a filmet.

„Az első filmnél még sokkal több pénz volt a projekt háza táján. Az alkotás nyereséges volt a pénztáraknál, és mindenki jól járt. A harmadik résszel viszont nem az a gond, hogy minden dolgozó, vagy a színészek több gázsit szeretnének, hanem a Disney egyszerűen nem lát benne potenciált. Inkább más filmeknek adnak zöld utat, amik szerintük jobban megtérülhetnek a jövőben”

– nyilatkozta még régebben a Collidernek Turteltaub, ezzel indokolva, hogy miért nem készült el A nemzet aranya harmadik része.

A We Got This Covered szerint azonban van rá esély, hogy mégis zöldlámpát kap a trilógia záró etapja. Ezt egyelőre érdemes csak pletykaként kezelni, hiszen éppen nemrég futottam bele többek között én is a pletykába, hogy a Warner Bros. berendelte a Joker folytatását, és Todd Phillips több DC-karakterről tervez filmet készíteni. Ezt pár óra múlva meg is cáfolták, igaz, tervben van a Joker 2, de Todd Phillipssel még nem tárgyaltak ez ügyben.

 

Visszatérve A nemzet aranyára, ha valóban elkészülne a harmadik része, feltevődne a kérdés, hogy a Disney moziba küldené, vagy inkább a frissen indult Disney+-ra rakná fel. Afelől nincs kétségem, hogy Nicolas Cage visszatér Benjamin Gates szerepében, de biztos vagyok benne, hogy az eredeti szereplőgárda nagyrésze szívesen csatlakozna a projekthez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás