promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Joker hétvégén átlépte az egymilliárd dolláros bevételt
Borítókép:  Warner Bros.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Todd Phillips rendező és Joaquin Phoenix megcsinálták a lehetetlent a Jokerrel.

A Joker megmutatta, hogy az emberek igen is ki vannak éhezve a sötét, korhatáros képregényfilmekre, amiket Hollywood elkezdett nagyon is háttérbe szorítani. A producerek két dolgot vártak el a műfajon belül: legyen látványos, és a gyerekek is beülhessenek rá, mert az hozza a pénzt. Ez olyan gödörbe taszította az igényesebb ötleteket, hogy Christopher Nolan Batmanje óta szinte nem is kaptunk olyan filmet, mint a Joker.

Todd Phillips és Joaquin Phoenix zsenije sorra döntögette a rekordokat, és jelenleg behozhatatlan előnyre tett szert: ez lett az első R-besorolású film, ami átlépte az egymilliárd dolláros bevételt. Jelenleg 1 milliárd 16 millió dollárnál tart, és azért ez még feljebb fog kúszni. A korhatáros filmek közül a Mátrix: Újratöltve volt a rekorder 828 millióval.

Hiába lett a Bosszúállók: Végjáték minden idők legtöbb bevételt hozó alkotása, a Joker pénzügyi szempontból jobban teljesített, mivel ez lett a legjövedelmezőbb. A filmet ugyebár csak 55 millióból rakták össze, míg a Végjátékra 355 milliót tapsoltak el.

Akárcsak Nolanék esetében, itt sincs kizárva a folytatás, legalábbis a stúdió biztosan meg fogja őket keresni emiatt. Anno a Batmannel is csak egy filmre terveztek, és mondták, ha olyan szerencsések lesznek, hogy trilógiává bővülhet, azt megköszönik, de ott le fognak állni.

Ami azonban fontosabb: a Joker felnyitotta a producerek szemét, hogy egy olyan műfajt dobtak a sarokba, ami nem érdemli meg. Ez új ajtót nyithat meg a korhatáros képregényfilmek előtt. Mindent elmond erről, hogy Todd McFarlane Spawn filmje senkit sem érdekelt, a készítő a közönségtől akarta összeszedni rá a pénzt. Amióta a Joker sikeres, már temérdeknyi ember hívta telefonon, hogy bizony össze kellene hozni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás