Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kivágták a vérontásokat a horrorfilmből, hogy a fiatalabb közönség is megnézhesse

Kivágták a vérontásokat a horrorfilmből, hogy a fiatalabb közönség is megnézhesse

Zene, Film & Kultúra

Kivágták a vérontásokat a horrorfilmből, hogy a fiatalabb közönség is megnézhesse

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin - 2019.11.15. 20:50

A Fekete karácsony rendezője szerint ettől még galád lesz az alkotás.

Enyhébb korhatáros besorolást kapott a Fekete karácsony című horror-thriller, miután az alkotók úgy érezték, hogy a fiatalabb közönség érdekében kissé vissza kell venni az öldöklésből. A film az 1974-es klasszikus Fekete karácsony újrafeldolgozása modern üzenettel: késes rém tizedeli a leánykollégium hallgatóit, a csajok azonban a sarkukra állnak, és keményen visszavágnak.

 

Annak érdekében, hogy a film üzenete a kamaszokhoz is eljuthasson, a készítők kevesebb kaszabolást mutatnak, így a film enyhébb korhatáros besorolást kapott.

„Nagyon korhatáros filmmel készültünk eredetileg. Az első tesztvetítések azonban azt igazolták, hogy a Fekete karácsonyt a fiatalabb közönség számára is elérhetővé kell tenni, mert a téma égetően aktuális. De, ettől a filmünk még nem lett kevésbé galád!”

– írta a Twitteren April Wolfe, forgatókönyvíró.

Wolfe arra is hivatkozik, hogy az ijesztgetős filmek klasszikusai, mint a Fehér cápa, a Poltergeist vagy a Más világ szintén enyhébb korhatáros besorolással mentek a mozikban, de ugyanolyan hatásosak voltak, mintha a legszigorúbb kategóriába estek volna.

Hogy vérontás nélkül mennyire működik majd ez a film, az csak december 12-e után derül ki. Mindenestere eléggé ellentmondásos egy horror-thriller műfajba kategorizált film mellett a PG-13-as besorolást látni. Több, mint valószínű, hogy a Fekete karácsony nálunk is 12-es karikával fog menni.

Borítókép: IMDb

Legolvasottabb hírek