promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bukást jósolnak az Álom doktornak
Borítókép:  Warner Bros.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Néhány filmmel nem megy mostanában túl jól a Warner Stúdiónak.

Legutóbb Az aranypinty bukott meg, ami nagyjából 50 milliós veszteséget hozott. Most Edward Norton nagy rendezői visszatérése, az Árva Brooklyn is haldoklik, pedig a sztori zseniális, a szereplők között ott van Alec Baldwin, Gugu Mbatha-Raw, Willem Dafoe, de még Bruce Willis is. Ez jelenleg még a 8 millió dolláros bevételt sem tudta átlépni.

 

Stephen King utálja a Ragyogást, az Álom doktornak meg tapsikol, csak hát hiába tapsikol, ha az emberek kultuszfilmként tartják számon Stanley Kubrick alkotását, és valamilyen szinten ahhoz mérik. Az alkotás egy jó King adaptáció, de filmként nem tud olyan magasságokba emelkedni, mint elődje. A közönség nem is kíváncsi rá annyira: Amerikában második lett, de nálunk például csak hetedik, pedig nagy horror rajongó nemzet hírében állunk, és a tévés reklámját is szoktam látni.

 

A film gyártási költsége az IMDb szerint 45 millió dollár, és jelenleg 35 millió dollárnál áll világszinten. Sokan úgy gondolják, ha egy film visszahozza azt a pénzt, amiből összerakták az már jó, pedig nem. Rengeteg rejtett és marketing költség van, amiről nem is tudunk. Ahogy fent említettem, nálunk is megy például a televíziós reklámja, és elég sokszor.

A Deadline szerint ha az Álom doktor elérné a 100 milliót, még akkor is lenne vagy 20 millió dolláros bukta rajta a stúdiónak. Pedig a film a közönség és a kritikusok szerint is jó, szóval nem döngölte földbe senki, de ez a folytatás most nem tud mindenkit felcsigázni. Aki besegítene neki, annak irány a mozi!

A Warner ettől még nem fog csődbe menni. A másik Stephen King adaptációjuk, az AZ – Második fejezet jól futott, a Jokerről meg ne is beszéljünk. ami közelít az egymilliárd dolláros bevétel felé. Ugyebár a legjövedelmezőbb képregényfilm lett, mivel csak 55 millióból rakták össze.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás