Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Németországban nyert díjat az albínó kislányról szóló magyar film

Németországban nyert díjat az albínó kislányról szóló magyar film

Zene, Film & Kultúra

Németországban nyert díjat az albínó kislányról szóló magyar film

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 09:53

Szombat este adták át a cottbusi filmfesztivál díjait.

Fontos elismeréssel tüntették ki Szőcs Petra Déva című nagyjátékfilmjét a cottbusi filmfesztiválon: a háromezer eurós pénzjutalommal járó Dialog-díjat kapta meg, amelyet a kultúrák közötti elfogadásról szóló filmnek ajánl fel a német külügyminisztérium.

A minden év novemberében megrendezett németországi szemlén központi fókuszt kapnak a kelet-európai filmek. Idén a szokásosnál is több magyar filmet láthatott a cottbusi közönség: a „Close Up HU” című különprogramot kifejezetten a közelmúlt magyar filmtermésének szentelték. Az ötnapos szemlén összesen 20 magyar rendező alkotásait vetítették.

 

A Déva a helyi otthon egyetlen albínójáról, Katóról szól, aki a kamaszkor első nyarán ki akarja deríteni, hogy mennyit ér. Új barátot keres, csábítani próbál, majd átkot mond arra, aki nem szereti eléggé – de ő is halálra rémül attól, hogy mire képes. A Déva árvaházi western az üres strandok, ártéri erdők és elrontott barátságok festői szépségéről.

A Dévát a Titanic Filmfesztiválon mutatták be októberben, alternatív forgalmazásban november 28-tól már látható lesz, decembertől a mozik is vetítik.

Borítókép: Magyarhangya