Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Készül az új Sikoly-film - visszatér az eredeti gárda?

Készül az új Sikoly-film - visszatér az eredeti gárda?

Zene, Film & Kultúra

Készül az új Sikoly-film - visszatér az eredeti gárda?

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 14:14

Egy biztos, ezt már nem Wes Craven fogja rendezni.

Tisztán emlékszem, hogy mikor láttam először az első Sikoly-filmet. Kb. 6 éves lehettem, és bár abban a korban még ez a film is ijesztő volt, ennek ellenére többször meg tudtam nézni. A folytatásokkal úgy vagyok, hogy a második rész még oké, a harmadik elmegy, de nem a kedvencem, és a 2011-es negyedik részt én megmondom őszintén, kedvelem. Úgy éreztem, hogy az az önirónia, amivel a 4. epizód reflektált a folytatások hibáira, nagyon jót tett a filmnek.

 

Őszintén szólva, ezt hiányoltam én a Sikoly sorozatból, aminek a legújabb évadát már meg sem néztem, pedig ott nemcsak az ikonikus maszk tért vissza, de Ghostface eredeti hangja, Roger L. Jackson is. Mégis érezhető volt, hogy Wes Craven nélkül ez a karakter és ez a sztori már nem ugyanaz.

 

A mester 2015-ös halála után úgy voltam vele, hogy az egyetlen ember, aki új életet tudna lehelni ebbe a franchise-ba, az David Gordon Green, aki a 2018-as Halloweent is dirigálta, és az egyetlen stúdió, aki méltó módon tudna nyúlni Craven örökségéhez, az a Blumhouse stúdió, aki olyan horrorfilmeket tett le az asztalra az elmúlt években, mint a már említett Halloween, a Tűnj el!, a Boldog halálnapot, vagy az Üveg.

Éppen ezért ért akkora csalódás, mikor olvastam a Bloody Disgusting cikkét. A következő Sikoly-filmet ugyanis a Spyglass Entertainment fogja készíteni, amiről egyelőre nem tudni, hogy egy reboot lesz, vagy az eredeti szálakhoz kapcsolódva az ötödik rész.

Arról egyelőre nincs információ, hogy az eredeti trió, Neve Campbell, Courteney Cox és David Arquette visszatér-e az új filmre, egy biztos, az eddigi Sikoly-darabok forgatókönyvrója, Kevin Williamson nem csatlakozik az alkotógárdához.

Borítókép: Slashfilm