promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Pentagon kukázhatja az új Top Gun több jelenetét
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Veszélybe kerülhet a Maverick.

A Top Gun: Maverick az 1986-os klasszikus folytatása, természetesen Tom Cruise-val a főszerepben, de visszatér több régi szereplő is, az élen az Icemant alakító Val Kilmerrel.

Mivel a film high-tech főszereplői a haditengerészet vadászbombázói, természetes volt, hogy a Pentagon is közreműködött a film elkészítésében. A stáb szabadon forgathatott katonai támaszpontokon és repülőgép-hordozókon, és kamerákat szerelhettek a vadászgépekre, hogy lélegzetelállító felvételeket készíthessenek. Cserébe viszont a Pentagon jogot formált a forgatókönyv felülvizsgálatára, valamint kikötötték, hogy utólag törölhetnek a filmből minden olyan felvételt, amelyen katonai titoknak minősülő részletek láthatók.

A forgatás előtt volt egy kis huzavona, mivel Cruise, aki képzett pilóta, szeretett volna vadászgépet vezetni a hitelesség és a móka kedvéért. Hajlandó lett volna gyorsan megtanulni az alapokat, de legnagyobb bánatára erre nem volt lehetőség, mert a hatályos rendelkezések szerint civilek nem vezethetnek katonai járműveket.

 

A klasszikus Top Gunt a Haditengerészet toborzásra is felhasználta: a mozik bejáratánál bódékat állítottak fel, hogy aki a film nyomán kedvet kap a katonáskodáshoz, azon nyomban jelentkezhessen.

A Top Gun új része, a Maverick 2020. július 16-tól lesz látható Magyarországon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás