promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
#metoo üzenete is lesz az idei karácsony kaszabolós filmjének
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Fekete Karácsonynak lehetne az a szlogenje, hogy „gyilkolás üzenettel”.

Egy kultuszfilm remakejére vállalkozott Sophia Takal rendező, és elkészítette az 1974-es Fekete karácsony modern, újragondolt verzióját. Egyébként ezt a horrorfilmet tartják a Halloween elődjének, mert ez volt az első produkciók egyike, amelyben egy titokzatos gyilkos sorra kaszabolta a sikoltozva menekülő diáklányokat.

[[cikk2]]

Az új Fekete karácsony azonban nem csupán a gyilkolásról szól, Takal a #metoo mozgalom üzenetét is beleszőtte a koleszos lányok réméről szóló opuszába.

„A nőgyűlölet legyőzhetetlennek tűnik, ott van mindenütt, és a legváratlanabb helyeken is felüti a fejét. A filmünkben egy pillanatra sem hagyják békén a nőket. Emiatt aztán kénytelenek állandóan harcolni, amíg meg nem tanulják, hogyan kell hatásosan visszavágni”

– mondja a rendező a The New Yorker-nek adott interjújában.

A „gyilkolás üzenettel” filozófia egybevág a Fekete karácsony producere, Jason Blum elképzeléseivel, aki szinte véletlenül tévedt az ijesztgetős filmek világába. Ő gyártotta az Ideglelés – the Blair Witch Projectet, amely hatvanezer dollárból készített sufnituning darab volt, és végül negyedmilliárd dolláros összbevételt ért el. Blum ekkor talált rá üzleti modelljére, amennyiben kis költségvetésű műfaji filmekkel ér el több száz milliós bevételeket. A pálya egyik csúcsa a Tűnj el! volt, amely a jelentős anyagi siker mellett Oscart is hozott az alkotóknak.

„Ami az ijesztgetős filmeket igazán rémisztővé teszi, az az a matéria, ami két ijesztgetés között van. Azokra a félelmekre tapintunk rá, amelyek a közönséget a hétköznapokban foglalkoztatják. Nem elég a vérontás, mondanivaló is kell”

– vallja Blum.

A Fekete Karácsony december 12-én érkezik a mozikba az UIP Duna Film forgalmazásában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás