Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Queen után jön a Bee Gees is

A Queen után jön a Bee Gees is

Zene, Film & Kultúra

A Queen után jön a Bee Gees is

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 20:15

Menők lettek a zenés életrajzi filmek.

Akármennyire fikázták a kritikusok a Bohém rapszódiát, a film Oscarokat nyert, és a legjövedelmezőbb alkotás lett a műfajon belül. Freddie Mercury és a banda történetét 52 millió dollárból rakták össze, és 903-at hozott a konyhára.

Idén sem panaszkodhattak a stílust megkedvelők, mivel érkezett az Elton John életét feldolgozó Rocketman, ami már R-besorolású volt. A kritikusoknak az is volt a baja a Bohém rapszódiával, hogy nem volt elég merész, de mint látjuk, ez nem mindig fontos a sikerhez, és talán ők sem nagyon akarták elfogadni, hogy valójában egy remek alkotást kaptak, csak nem erre számítottak. Roger Taylor, a Queen dobosa keményen oda is szólt a múltkor a filmet szapulóknak.

 

A Bohém rapszódia producere, Graham King, a film sikerén felbuzdulva egy újabb alkotással akarja meglepni a műfaj kedvelőit. Most a ’70-es évek egyik sztárzenekara, a Bee Gees a célpont. Persze még később is adtak ki rengeteg lemezt, de ez volt a legsikeresebb időszakuk.

A popegyüttest három fivér, Barry Gibb, Robin Gibb és Maurice Gibb alapította. Hét Grammy-díjjal, ezen kívül nyolc Grammy-díj jelöléssel rendelkeztek. Megkapták az életműdíjat, tagjai lettek a Rock and Roll Hall of Fame-nek és világszerte 200 millió lemezt tudtak eladni. Nem kispályások, és kíváncsian várom, hogy az ő történetükből vajon mit lehet kihozni.

A Bee Gees sztorira, akárcsak a Rocketmanre a Paramount bólintott rá. Most pedig jöjjön az a dal, ami mindenkinek már a könyökén jön ki, de mégis mindenki szeret: Staying Alive.

Borítókép: Ed Caraeff