Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

„Magyar történeteket bemutató filmekre van szükség”

„Magyar történeteket bemutató filmekre van szükség”

Zene, Film & Kultúra

„Magyar történeteket bemutató filmekre van szükség”

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 16:16

Káel Csaba szerint sok új, magyar film az amerikai életet modellezi.

„A sikeres magyar filmek mindig rólunk szóltak, a mi életünkről”

– fogalmazott Káel Csaba filmügyi kormánybiztos az M5 kulturális csatorna egyik műsorában.

Káel Csaba szerint hiteles formában és magas minőségben kell megmutatni a saját életformánkat és múltunkat, mert nagyon erős az amerikai mozgóképes nyomás, sok új film az amerikai életet modellezi.

A kormánybiztos azt mondta, közép-európai léptékben is el kellene kezdeni gondolkodni a filmgyártásról és forgalmazásról, olyan koprodukciókat támogatni, amelyek sikerrel szólíthatnák meg a régió 150 milliós piacát.

„Az idén elhunyt Andy Vajna 2011-től rendszerszintűen kezdte el a magyar filmes szakma átalakítását, bevezette a forgatókönyv-fejlesztést, és egy teljesen új támogatási rendszert hozott létre. A magyar filmek elmúlt években tapasztalt nagy nemzetközi sikerei mellett elsősorban azt köszönhetjük Andy Vajnának, hogy egy nagyon szilárd gazdasági alapot épített fel a magyar filmiparnak. Most az a kérdés, hogyan lehet jól használni ezt az örökséget”

– mondta Káel Csaba, aki kitért arra is, hogy a jövőben tematikus pályázatokat terveznek kiírni az alkotók számára, valamint további lépéseket fognak tenni a filmszakmában mutatkozó szakemberhiány enyhítésére.

Borítókép: port.hu