promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szép pénzt keresett Joaquin Phoenix a Jokerrel
Borítókép:  Screenrant
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem kaszált annyit, mint Robert Downey Jr., de így sem panaszkodhat.

Mielőtt nekiültem volna ennek a cikknek, még egyszer ránéztem a Joker Box Office oldalára. Jelenleg 853,8 millió dolláros bevételnél jár, és folyamatosan nő. Ezzel a Joker hivatalosan is már minden idők legtöbb pénzt hozó R-besorolású filmje lett.

 

Az alacsony költségvetésből, 55 millióból készült filmben Joaquin Phoenix elképesztően zseniális alakítást nyújtott. A szerep kedvéért nagyon sokat lefogyott, és teljesen átadta magát a karakternek. Rengeteget improvizált a forgatáson, így született meg például a film egyik legszürreálisabb jelenete is.

 

Nagyon kíváncsi voltam, hogy Phoenix mennyit kereshetett a Jokerrel, és most végre kiderült, hogy a színész 4,5 millió dollárt kaszált. Ez sem kis pénz, nagyjából 1,3 milliárd forintnak felel meg, de ha azt nézzük, hogy az ő nevével van eladva a film, akkor nem olyan sok.

Viszonyításképpen csak két példa:

  • Robert Downey Jr. rommá kereste magát a Bosszúállók: Végjátékkal. A színész 20 milliós alapbérrel dolgozott, emellett megkapta a profit 8 százalékát, vagyis összesen 75 milliót kaszált csak a Végjátékkal.
  • Margot Robbie másodszor bújik Harley Quinn bőrébe a Ragadozó madarak című filmben. Ezért a filmért a színésznő állítólag 10 millió dollárt tehet zsebre.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás