Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Újragondolást kapott az Álomhajó

Újragondolást kapott az Álomhajó

Zene, Film & Kultúra

Újragondolást kapott az Álomhajó

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 20:17

Álmodd, hogy vakít a fény, a folytatást meg már mindenki kívülről fújja.

A Carpe Diem legsikeresebb dala egyértelműen az Álomhajó volt. Engem is mindig kiráz a hideg, amikor meghallom, de engem nem a boldogságtól. Én persze szubjektíven állok a dologhoz, a közönség is mindig megmondja, hogy kit érdekel a Torony véleménye. Objektíven hozzáállva, ez egy klassz dal, slágerlista ostromló, pop kultusz, még a nagymamák is tudják énekelni az esküvőkön, és ami a legfontosabb: nem rontották el a feldolgozását. Bár én a rap betétek szövegén kicsit nevettem, de a többségnek be fog jönni.

Akár a Hollywood, a zeneipar is elkezdett bőszen visszanyúlni a régi dolgokhoz, és érkeznek a sikeres dalok úgymond remixei. Ez ugyanúgy van, mint a filmeknél, vannak nagyon sikeresek, és persze borzalmasak is. Az Álomhajó az előbbibe fog tartozni, mivel a közönség teljesen elégedett eddig vele. Ehhez persze kellett az is, hogy bevessenek egy Kollányi Zsuzsit. Persze mellette rengeteg közreműködő van.

Az alkotógárda mindenki számára ismerős lehet, akik követik a hazai könnyűzenei életet. Az egykori R'n'B All Stars megalkotója, Gem-B 1996 óta tevékenykedik dj-ként, a dal eredeti zenéjét Erős Attila írta, aki évtizedek óta Spigiboy producertársa, Kollányi Zsuzsi dalait rendszerint minden rádió játssza, Herceg és Burai pedig a mai pop-szcéna meghatározó alakjai.

Na, hajózzunk el az Álomhajóval, jöjjön a sok szöveg után a zene is.

Borítókép: Magneoton