promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Top 10 alulpontozott alkotás az IMDb-n
Borítókép:  Columbia/Tristar
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kritikusok véleménye, vagy IMDb? Ti utána szoktatok nézni az adott filmnek, mielőtt megnézitek?

Nagyon kevés mozirajongó van, aki nem néz utána kicsit tüzetesebben, hogy mire is ül be. Igazából azokat is meg tudom érteni, akik sem a spoilermentes kritikákra, sem az IMDb pontokra nem kíváncsiak, míg nem látták az adott filmet. A kritika mindig is szubjektív műfaj lesz, és van, hogy a szakértőket is igazán meg tud osztani egy alkotás.

Akad néhány ismerősöm, aki még az előzetest sem nézi meg, mert szerintük elrontja az élményt. Én nem bírnám ki, plusz benne van a munkaköri leírásomban is, hogy meg kell néznem. Abba azonban én is sokszor belefutottam már, hogy az előzetes teljesen elrontotta a filmet, mert gyakorlatilag minden poént lelőtt, amit lehetett.

Viszont térjünk vissza ahhoz, ha már megnéztük a filmet. Lesz egy véleményünk, és ha imádtuk, nem fog minket érdekelni mit írtak róla a kritikusok, az meg főleg nem, hogy mennyi pontot kapott IMDb-n az alkotás. Amúgy én az esetek igen magas százalékában teljesen egyet szoktam érteni az IMDb-s pontozással, ritka kivételek vannak csak. A Rotten Tomatoes oldal ugyebár más, ott is pontozhat a közönség, de az a portál a kritikusok véleményét helyezik előtérbe.

A nézők véleménye a legfontosabb, ez egyértelmű, de mivan, ha fordul a kocka, tehát a kritikusoknak tetszik a film, azonban a közönség megdobálja sárral az IMDb-n. A WatchMojo ezekből szedett össze 10 darabot, amibe például bekerült az új Szellemirtók is. Nem tudom miért, a kritikus ismerőseim között is mindenki csak gyenge közepesre értékelte.

Azonban most már jöjjön a top 10!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás