Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kínában nem fogják bemutatni a Volt egyszer egy... Hollywoodot

Kínában nem fogják bemutatni a Volt egyszer egy... Hollywoodot

Zene, Film & Kultúra

Kínában nem fogják bemutatni a Volt egyszer egy... Hollywoodot

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter - 2019.10.21. 18:00

Már közelgett a premier, de a kínai hatóságok nem engedik moziba az alkotást.

A Volt egyszer egy... Hollywood már csak a kínai piacon nem volt bemutatva, és október 25-én lett volna a premierje, de a semmiből teljesen lefújták a vetítéseket, amit nem is indokoltak meg, de időközben a The Hollywood Reporter kiderítette, hogy a kínai harcművész, Bruce Lee ábrázolásával van a probléma.

 

Ebből már amúgy is volt balhé Shannon Lee és Quentin Tarantino között, és állítólag előbbi is fúrta meg a bemutatót, mivel személyesen jelezte a kínai hatóságoknak a problémáját. Bruce Lee lánya régóta harcol azért, hogy Tarantino változtasson apja ábrázolásán, de a rendező ragaszkodik ahhoz, hogy a harcművész az életben is ilyen nagyképű volt. Ki is kötötte, hogy sem Lee, sem a kínai piac kedvéért nem fogja újravágni az alkotást.

Azt jelenleg nem lehet tudni, hogy lesz-e valami megegyezés, de ez a felállás egyik félnek sem jó. Kína nagy piac, és jól jönne a filmnek az ottani bevétel, ami jelenleg 366 millió dollárt hozott a konyhára.

A film kínai forgalmazója, a Bona Film Group próbálja győzködni a rendezőt, hogy enyhüljön meg, de úgy látszik nem nagyon akar. A Django elszabadul című alkotását például megvágta a kínaiak kedvéért, ami végül megbukott ott, tehát kiszámíthatatlan a közönség mennyire lett volna vevő a Volt egyszer egy... Hollywoodra.

Bár, még bemutathatják, azonban valamelyik félnek engednie kell.

Borítókép: Sony Pictures

Legolvasottabb hírek