promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bohém rapszódia: a Queen dobosa keményen odaszólt a kritikusoknak
Borítókép:  Alex Bailey
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mi más is lett volna a téma, mint a Bohém rapszódia.

Tavaly a Bohém rapszódia lett a legmegosztóbb film. A kritikusok többsége abszolút nem volt vele megelégedve, de a közönséget elkápráztatta. Az IMDb-n jelenleg is nyolc ponton áll 387 ezer szavazatból, ami bizony nagyon erős. Azt meg senki se merte volna megjósolni, hogy 903 millió dollárt fog hozni.

Igaz, hogy a Bohém rapszódia nem volt elég merész, de a kritikusok már az elejétől kezdve túl sokat vártak tőle, míg a közönség csak örömzenélést és egy banda megalakulását akarta látni. Korábban is megjegyeztem, hogy lehetett volna az egész kicsit több, de ezeket leszámítva Bryan Singer alkotása tökéletesen tiszteleg a világ egyik legnagyobb zenekara, és Freddie Mercury előtt, még úgy is, hogy nem mutatták be, mit élhetett át a halálos ágyán az énekes.

Roger Taylort, a Queen dobosát mélyen érintette anno a kritikusok értékelése, és most a Planet Rocknak adott interjújában ki is dühöngte magát rendesen.

„Az is benne van a pakliban, hogy kib.szottul híresek vagyunk, és a média ezt nem szokta szeretni. Voltak értelmes kritikák, de a többség utálatos és felszínes volt. Az járt a fejemben, hogy nem értették meg, nem hatotta meg őket, de különben is b.sszák meg.”

Taylor nem igazán fogta vissza magát, és szerinte különben is a közönség reakciója volt a lényeg, mivel a kritikusok már nem igazán tudnak élvezni egy filmet.

Azt se lehet amúgy mondani, hogy a szakma nem értékelte volna a filmet, mivel öt Oscar-díjra jelölték, amiből négyet meg is kapott, köztük a legjobb férfi főszereplőnek járót. Ezen is mentek a viták, de szerintem Rami Malek kiváló Freddie Mercury volt.

Taylornak meg el kell fogadnia, hogy a kritikusok és a közönség bizony nem fog egyetérteni nagyon sok mindenben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás