Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Itthon, moziban is láthatjuk Peter Jackson korszakalkotó filmjét

Itthon, moziban is láthatjuk Peter Jackson korszakalkotó filmjét

Zene, Film & Kultúra

Itthon, moziban is láthatjuk Peter Jackson korszakalkotó filmjét

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 08:30

Az I. világháború olyan formában tárul a szemünk elé, ahogy még sosem láthattuk.

Az I. világháború lezárásának 100. évfordulójára készített dokumentumfilmet A Gyűrűk Ura és A hobbit-trilógia rendezője, Peter Jackson, amelyben úgy jeleíti meg a Nagy Háborút, ahogy korábban senki. A rendező és csapata több mint 100 éves felvételeket restauráltak és színezték ki a legmodernebb technika segítségével.

Peter Jackson anno hozzáférést kapott a BBC és a Brit Birodalmi Hadtörténeti Múzeum archívumaihoz, ahol több mint 600 órányi felvételből válogatta össze a film anyagát. A dokumentumfilm eddig sosem látott közelségből mutatja be a frontvonalban zajló csatákat, továbbá láthatjuk, hogy a katonák hogyan ettek, ittak, aludtak, és mivel töltötték a lövészárkokban azokat a perceket, amikor nem zajlott csata.

A film világpremierje a BFI London Film Festival keretében zajlott, ahol a rendező elmondta, a film készítése során arra törekedett, hogy „hangot adva” ezeknek az embereknek, feltárja a veteránok egykori félelmeit és reményeit, valamint bemutassa, hogy miként változtatta meg egy teljes generáció sorsát a világtörténelem első globális konfliktusa.

A filmhez megérkezett a magyar előzetes is. Az Akik már nem öregszenek meg címet viselő alkotás december 5-től látható a magyar mozikban. Nem mindegyikben, és egyelőre nem tudni, mely mozik tűzik műsorra, de amint kiderül, természetesen beszámolunk róla.

Borítókép: IMDb