promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen bevételnél jár a Joker
Borítókép:  Warner Bros.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Joaquin Phoenixnek megérte ennyit áldozni erre a szerepre, mindenki rá kíváncsi.

A múlt héten debütáló Jokernek amúgy is őrületes bevételeket jóstoltak, de azt senki sem gondolta volna, hogy egy R-besorolású, vagyis csak felnőtteknek szóló képregényfilm ekkorát tud majd robbantani. Remélem ez felnyitja a DC szemét, hogy ők bizony ebben jók, a sötétségben, és ezt is kellene tovább folytatni.

Todd Phillips filmje 93,5 millió dollárral tudott nyitni Amerikában a múlt héten, most pedig 55 milliót kalapozott össze, amivel továbbra is aranyérmes. Az már inkább bődületesebb, hogy összbevételben átlépte a félmilliárd dollárt, 544 milliós bevételnél tart. Közepes költségvetés, R-besorolás, ezek mellett ez zseniális teljesítmény, le a kalappal a csapat előtt. Bár azt is tegyük hozzá, hogy sikerült az év egyik legjobb filmjét letenni az asztalra.

 

A második helyet az Addams Family – A galád család új változata szerezte meg. Nem az élőszereplős filmet forgatták fel, hanem animációként tálalták nekünk. Ez bejött, mivel 30,3 millió dollárral tudott indítani, az amúgy 40-ből összerakott alkotás. A filmet nálunk majd október 31-én mutatják be. 

[[vid]]

Will Smith filmjére a legtöbb kritikus azt mondja, hogy a történet gyenge, azonban a látvány és az akciók miatt megéri megnézni. A közönséget ezzel a kijelentéssel még így sem tudták megmozgatni a tengerentúlon. Hát igen, a forgatókönyvvel van a baj, nem Ang Lee rendezésével.

 

A Gemini Man csak 20,5 millió dollárral tudott ott indítani, és világszinten hiába hozott össze 59,5 milliót, ez még nagyon kevés a 138 milliós büdzsét nézve. Kíváncsi vagyok, hogy a magyar nézők mennyien ültek be rá. Will Smith azért csak idejött reklámozni a filmet, amit ugyebár Budapesten forgattak, szóval nagy volt a hype körülötte.

A top 10 további versenyzői így jönnek sorba a dobogó után (már jócskán 10 millió alatti teljesítménnyel):

Jetikölyök, Downtown Abbey, A Wall Street pillangói, Judy, Az – Második fejezet, Jexi, Ad Astra – Út a csillagokba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás