promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Máris nyert egy díjat a Gemini Man
Borítókép:  Androgeek
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A film több technikai bravúrt vonultat fel, ezzel érdemelte ki az elismerést.

Will Smith új filmje, a Gemini Man azért is érdekes számunkra, mert a film egy részét Budapesten forgatták. A filmben több emblematikus helyszín, épület jelenik meg, mint péládul az előzetesekben is látott Budai Vár.

Will Smith a napokban ismét Budapesten volt, itt ünnepelte a film bemutatóját és 51. születésnapját. A színész szeptember 25-én, szerdán találkozott rajongóival a Budai Vár Savoyai Teraszán, a vörösszőnyeges eseményen. Majd ezt követte a film vetítése a Cinema City Arénában, ahol a színész mellett a film rendezője, Ang Lee, valamint a producerek, Jerry Bruckheimer és David Ellison is jelen volt. A napot Will Smith ingyenes koncertje zárta a Szent István Bazilika előtt.

A filmben Will Smith saját fiatal klónja ellen küzd, és Junior karakterét forradalmi technikai újítással hozták létre. Ezen kívül is több technikai bravúrt vonultat fel a produkció, ezért érdemelte ki az Entertainment Technology Lumiére Awardot. A díjat a film gyártói, a Paramount stúdió és a Skydance vehetik át október 28-án.

A Gemini Man további különlegessége a fiatal karakter létrehozásának technológiáján kívül, hogy több formátumban lesz elérhető a mozikban. Látható lesz hagyományos, azaz 24 képkocka per másodperc változatban, de egyes mozikban 60, illetve 120 képkocka per másodperces, úgynevezett 3D+ formátumban is láthatják a nézők. Ez utóbbi olyan szuperéles képfelbontást jelent, hogy a film a vásznon a valóság tökéletes illúzióját kelti.

A Gemini Man ráadásul 2D, 3D, 2D 4DX, 2D IMAX és 2D ScreenX változatban is mozikba kerül majd. Ilyen változatosság még nem fordult elő a filmtörténetben, s a produkció ennek megfelelően elképesztő látványvilággal csábítja a mozibarátokat.

A Gemini Man október 10-én debütál a hazai mozikban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás