promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Warner közleményt adott ki a Joker erőszakossága miatt
Borítókép:  Deadline
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A lehetséges fenyegetettséggel kapcsolatban a Los Angeles-i rendőrség is megszólalt.

2012-ben, mikor bemutatták Christopher Nolan Batman-trilógiájának befejező részét, a Sötét lovag: Felemelkedést, a Colorado államban található Aurora nevű városban egy bohócnak maszkírozott férfi fegyverrel a kezében megtámadta a teremben ülő közönséget. A tragédiában tizenketten haltak meg, és többen súlyosan megsérültek. Természetes, hogy ezt az esetet sem a helybeliek, sem az áldozatok hozzátartozói nem heverték ki. És valahol érthető az az aggodalom is, ami most az új Joker-film körül zajlik.

Néhányan attól tartanak, hogy az új film kapcsán újra megismétlődhet a 2012-es tragédia, ennek okán például Aurora városában nem is tűzik műsorra Todd Philips filmjét. Az egykori áldozatok hozzátartozói külön levelet is küldtek a Warner Bros-nak, amiben kifejezték aggodalmukat, emellett szóvá tették, hogy szerintük a film nyíltan dicsőíti az erőszakot. A levelekre a Warner Bros. egy közleménnyel reagált:

„Társadalmunkban kritikus probléma a fegyveres erőszak. Legmélyebb együttérzésünket fejezzük ki azokért az áldozatokért és családtagjaikért, akik érintettek az ilyen tragédiákban. Vállalatunk a múltban számtalanszor adományozott a hasonló esetek áldozatainak, így az Aurorában érintetteknek is, valamint a közelmúltban az anyavállalatunk összefogott számos üzleti vezetővel annak érdekében, hogy felhívjuk a döntéshozók figyelmet a változtatások fontosságára. Mindezek tudatában, a Warner Bros. úgy hiszi, hogy a történetmesélés egyik legfőbb funkciója az, hogy beszélgetéseket indítson el az ehhez hasonló komplex problémákról. Félreértés ne essék: sem Joker fikciós karaktere, sem pedig a film maga nem kívánja magasztalni a valóvilágban fellelhető erőszak semelyik fajtáját. Nem áll a film, a filmkészítők vagy a stúdió szándékában, hogy hősként állítsák be ezt a karaktert.”

Természetesen ez a hullám elért a Los Angeles-i rendőrséghez is, akiket külön kértek, hogy mindenféle óvintézkedést tegyenek meg, hogy még véletlenül se kerülhessen sor a 2012-es esethez hasonló fegyveres támadásra. A rendőrség rövid közleményében megnyugtatta az embereket:

„Jelenleg nem áll fenn bármilyen fenyegetettség, mindezek ellenére fokozottan figyeljük a történéseket.”

A Joker premierje már nagyon közel van. A filmet, amely Velencében elnyerte a fesztivál fődíját, az Arany Oroszlánt, október 3-án mutatják be a hazai mozikban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás