promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Varsóban mutatják be az új, magyar thrillert
Borítókép:  Magyar Nemzeti Filmalap
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bagota Béla sokkoló thrillere a skandináv bűnügyi történeteket idézi meg.

Nyilvánosságra hozták az október 11-én kezdődő 35. varsói filmfesztivál programját. A Valan – Az angyalok völgye című magyar alkotás az első és második filmeket felvonultató versenybe kapott meghívást.

Bagota Béla első mozifilmje feszült és szívszorító lélektani krimi, fő helyszíne Valan, a hólepte erdélyi bányaváros. Péter (Krisztik Csaba) nagyvárosi rendőrként emberkereskedők után nyomoz. Az életét annak szenteli, hogy eltűnt lányokat találjon meg. Minden megmentett lányban valahol a saját húgát, Julit látja. Julinak huszonkét évvel ezelőtt nyoma veszett szülővárosukban, a romániai forradalom káoszában felbolydult Valanban. Péter egy telefonhívás miatt kénytelen visszatérni az erdélyi bányavárosba, amikor felmerül a gyanúja, hogy testvére holtteste került elő a hófödte fenyvesek között. A múltba vezető nyomozás útvesztőjében a férfinek nemcsak a várost fojtogató bűnözéssel kell megküzdenie, hanem a saját démonaival is.

„Sokak számára ismerős, hogy ugyanazokat a problémákat addig kapjuk vissza a múltunkból, amíg vissza nem fejtjük a valódi okokat és megoldást nem találunk rájuk. A Valan egy ilyen történet. Péter szerepében Krisztik Csaba egy karizmatikus, komoly kvalitásokkal bíró színész, aki annak ellenére, hogy filmvászonra termett, eddig még nem jutott főszerephez magyar mozifilmben. A mellékszerepekre is autentikus, erdélyi színészeket válogattam, akik közül sokakat most ismerhetnek meg a mozinézők”

– mondta a forgatókönyvet is jegyző rendező.

Bagota Béla első mozifilmje a Filmalap 292 millió forintos gyártási támogatásával készült a Mátrix Film produkciójában Kántor László producer vezetésével.

A Valan – Az angyalok völgye a Mozinet forgalmazásában november 21-től lesz látható a hazai mozikban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás