promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Szégyellem, hogy közöm van ehhez a filmhez” – óriási bukás a Rambo-film
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még az eredeti Rambo írója is nekiment az új filmnek.

A Rambo 5 egy újabb remek példa lehet arra, hogy teljesen felesleges újabb és újabb bőrt lehúzni egy-egy franchise-ról vagy egy-egy kultikus karakterről, csupán a pénz miatt. Abszolút nem szoktam adni a kritikusok véleményére és a Rotten Tomatoes adataira, de ha az ember már ezer és egy embertől hallja gyakorlatilag ugyanazt a véleményt, akkor komolyan elgondolkodik a dolgokon. És a box office adatok is azt mutatják, hogy az új Rambo-film nem fogja meghozni a várt sikert. Hiszen az már komolyan jelent valamit, ha egy Downton Abbey jobban teljesít, mint Stallone. Félreértés ne essék, semmi bajom a Downton Abbey-vel, sőt, ahhoz képest, hogy semmit se láttam a soroaztból, kellemes filmélmény volt.

Visszatérve a Rambóra. A film jelenleg 27 százalékon áll a Rotten Tomatoes-on. Ezzel szemben a nézői vélemények alapján 86 százalékos. Ilyenkor kinek higgyen az ember? Nyilván én is mindig arra buzdítom az olvasót, hogy függetlenül attól, hogy én mit gondolok egy filmről, menjen el, aki teheti, nézze meg, és maga döntse el, hogy neki tetszik-e vagy sem.

Az viszont tényleg árulkodik már valamiről, hogy maga David Morell, a Rambo-könyv írója is negatívan nyilatkozott az új filmről:

„Egyetértek ezekkel a Rambo: Utolsó vér kritikákkal. A film egy romhalmaz. Szégyellem, hogy ehhez kötődik a nevem.”

A negatív véleményekre és a kritikákra reagálva Stallone és a marketingesek összedobtak egy promóvideót a Rambo 5-höz, amiben láthatjuk, hogy az 1982-es Első vér vetítése után olyan szavakkal illették a filmet a nézők, hogy „túl erőszakos” vagy „zavarbaejtő”. Ezután egy hang elmondja, hogy

„Rambó nem mindenkinek való!”,

majd berobban néhány kép az Utolsó vérből. Igazuk van, a negatív reklám is reklám.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Can’t handle Rambo? Let’s find out. Grab your seats for #RAMBO Last Blood. NOW PLAYING. Link in Bio.

Sly Stallone (@officialslystallone) által megosztott bejegyzés,

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás