promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar színész alakítja a The Witcher egyik kiemelt karakterét
Borítókép:  Syfy
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Több magyar vonatkozás lesz a The Witcher-ben, mint gondolnánk.

Milliók várják a Netflix új fantasysorozatát, a The Witchert, amiről már korábban kiderült, hogy nem a videojátékokat, hanem Andrzej Sapkowski regényeit veszi alapul. Lauren Hissrich, a sorozat showrunnere elmondta, hogy a The Witcher egy felnőtteknek szóló adaptáció lesz, hiszen a Trónok harcához hasonlóan, itt is komoly szerepet kap a politika, a dráma, a szexualitás és a brutalitás.

A játéknak és a könyveknek itthon is megvan a maguk rajongótábora, de úgy gondolom, ez sokak számára érdekes, hogy a sorozat több szempontból is kötődik Magyarországhoz. Először is a stáb még márciusban forgatott a Vajdahunyad várában, amiről fotókat is posztoltak a twitterre.

Mivel a történetben a kastélyok mellett fontos helyszínek és a barlangrendszerek, egy ilyen helyszínt is kerestek az alkotók. És meg is találták Tatabányánál a Szelim-lyukat. Később egy egyperces videó is kiszivárgott, amiben magyar statiszták ölik egymást fekete páncélban. Biztos, hogy nem egy Hunyadi Mátyás-film Fekete Seregét láthatjuk a képsorokon.

És ha már a magyar szerepekről beszélünk. A Kossuthkifliből és A Tanár című sorozatból ismert Trokán Nóra is szerepet kapott a sorozatban, aki egy driádot alakít majd a Netflix újdonságában. A karakter a The Witcher előzetesében is felbukkan, a Cirit játszó Freya Allan társaságában.

És úgy néz ki, hogy nem a színésznő lesz az egyetlen, aki szerepel a sorozatban. A főszereplő, Ríviai Geralt apját Berencsy Martin játszhatja el. Mivel elég fiatal színészről van szó, biztosra vehetjük, hogy Geralt apját visszatekintésekben láthatjuk majd, mondjuk hogyan ismerkedett össze a főhős édesanyjával. De biztos, hogy nem csak egy rövid jelenet erejéig láthatjuk a fiatalembert a sorozatban, ugyanis a Thw Withcer első évada javarészt egy előzmény lesz, amiben a fiatal Geraltot is láthatjuk majd. Szóval mondhatjuk, hogy Martin egy igencsak fontos karakter bőrébe bújhat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás