promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„A Gemini Man a mozi jövője” – befutottak az első vélemények
Borítókép:  Engadget
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Több szempontból is filmtörténeti esemény a Gemini Man elkészülte.

Óriási várakozás övezi a Gemini Man-t. Ha hisszük, ha nem, a projekt már 20 éve ott porosodott valamelyik hollywoodi iroda fiókjában. Ang Lee fejében már két évtizede megszületett az ötlet, csak nem tartott még ott a filmipar technikailag, hogy le tudták volna forgatni. Már csak ezért is lesz érdekes a film, mert az ember mégiscsak kíváncsi rá, hogy mire kellett 20 évet várni.

A Gemini Man ráadásul nekünk is büszkeségünk lehet, hiszen a filmnek a bizonyos százalékát Magyarországon és Budapesten forgatták, így több emblematikus épület is megjelenik majd előttünk. Will Smith már korábban is nyilatkozott róla, hogy mennyire imádja Budapestet, és ezt alátámasztja az a tény, hogy a színész újra nálunk vendégeskedik, és itt ünnepli a születésnapját.

Sőt, csak hogy fokozzam az izgalmakat, szeptember 24-26. között Budapestre érkezik a film rendezője, Ang Lee, és producerei, Jerry Bruckheimer és David Ellison. Számunkra ez óriási megtiszteltetés, hogy az alkotók Budapesten ünneplik a film bemutatóját, amely szeptember 25-én kora este lesz.

Persze nem ez lesz a világpremier, néhány szerencsés kritikus már láthatta a Gemini Mant, és néhány mondatban le is írták a véleményüket. Összességében mindannyiuk pozitívan vélekednek a látottakról, főleg a technikai megvalósításról.

Erik Davis, a Fandango szerkesztője azt mondja,

„Az idős és a fiatal Will Smith összecsapása egy olyan vizuális élmény, amelyet néha elég vad élmény követni. Ang Lee egy merész és egyedi akciófilmet tett le az asztalra, ami az egyik legjobbja. Ezt látni kell 3D-ben.”

Egy érdekesség a két Smith összecsapásáról. Ang Lee erről a jelenetről azt nyilatkozta, hogy a filmnek ez a része volt a legnehezebb kihívás, amit meg kell ugorniuk. Mindezt pedig kilenc hónapba telt véghez vinni. El tudjuk ezt képzelni? Egy akciójelenetet kilenc hónap alatt hoztak össze! Már most nagyon kíváncsi vagyok rá.

Bár a technikai részeket mindenki dicséri, a forgatókönyv hiányosságai azért szemet szúrtak néhány embernek.

„A Gemini Man egy technikai csoda. A 20 éves forgatókönyv azért hagy kívánnivalót maga után, de a fiatal Smith drámai pillanatait élvezet látni”

– fogalmazott Hoai-Tran Bui, a Slashfilm kritikusa.

Ez csak kettő a megannyi véleményből, amelynek többsége egyhangú. Abban viszont mind egyetértenek, hogy a Gemini Man meghatározó lehet a mozi jövőjét illetően. Már nekünk sem kell sokáig várnunk erre a „technikai csodára”, a filmet október 10-től vetítik a hazai mozik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás