Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Újabb magyar thriller érkezik: Valan előzetes

Újabb magyar thriller érkezik: Valan előzetes

Zene, Film & Kultúra

Újabb magyar thriller érkezik: Valan előzetes

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 17:00

Gyönyörű fehér tájak, nyomasztó hangulat, ezt akarja hozni az új magyar krimi-thriller.

Ez lesz Bagota Béla első egész estés alkotása, aki eddig a Tiszta kézzel című diplomamunkájáért kapta meg Simó-díjat. Most nagy fába vágta a fejszéjét, mert az igazi skandináv krimi hangulatot akarja visszaadni, amibe olykor még Hollywoodnak is bele szokott törni a bicskája.

A Valan – Az angyalok völgye főhőse Péter lesz, akinek munkája nagy részét az teszi ki, hogy emberkereskedők után nyomoz Brassóban. Minden megmentett lányban a rég elveszett húgát, Julit látja. A lány még 22 évvel ezelőtt, a romániai forradalom idején tűnt el a szülővárosukban, Valanban. A nyomozó kénytelen visszatérni, mivel úgy feltételezik, hogy a húga holtteste került elő. Feltámad a múlt, és kezdetét veszi egy nyomasztó hófödte thriller.

A Valan fő helyszíne az erdélyi bányaváros, Balánbánya, de a filmet Sepsiszentgyörgyön, Brassóban és Budapesten is forgatták.

Krisztik Csaba már feltűnt egy-két filmben, de ez lesz az első igazi főszerepe. Mellette ott lesz még Nyakó Júlia, Hatházi András, Pál Emőke, Tollas Gábor vagy Mátray László is.

A Valan 2019. november 21-én debütál.

Borítókép: Damokos Csaba