promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hivatalos: készül az Ezüst Utazó-film
Borítókép:  We Got This Covered
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Marvel égisze alatt készül a közkedvelt karakter önálló filmje, amiből már tudunk következtetni az MCU új főgonoszára is.

2005-ben a Fox már tető alá hozott egy Fantasztikus Négyes filmet, amit a magam részéről szerettem. A képregény fanatikusoknál persze több szempontból is kivágta a biztosítékot, de én azt mondom, még mindig jobb Tim Story verziója, mint a tíz évvel későbbi újrafeldolgozása. Az első film még egy folytatást is megélt 2007-ben, ez volt a Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó, amiben a Fox már behozta a közkedvelt karaktert és a csapat egyik nagy ellenségét, Galactust.

Mikor mindkét próbálkozás elbukott, a Fox új alapokra próbálta helyezni a franchise-t, és egy Ezüst Utazó önálló filmmel akarta újrakezdeni a történetet. Ez hála az égnek sosem jött össze. Most, hogy a Fox-ot felvásárolta a Disney, és a Marvel-hez visszakerültek a saját karakterei, nincs akadálya annak, hogy az Ezüst Utazó is a Marvel Moziverzum részévé váljon.

Kevin Feige és csapata pedig már dolgozik is a karakter önálló filmjén. Azt nem tudni, hogy mikor kerülhet moziba, de az bizonyos, hogy a film még a Fantasztikus Négyes előtt érkezik. A hír hallatán egy kicsit eltöprengtem az MCU jövőjét illetően abból a szempontból, hogy Thanos után ki lehet az új főgonosz, aki megszorongatja majd a hősöket. Nos, ha már az Ezüst Utazóról van szó, egyértelmű, hogy Galactust is behozzák a képletbe.

Hogy ki is ez az Ezüst Utazó és kicsoda Galactus, azt egy pár sorban vázolom:

Az Utazó eredeti neve Norrin Radd, aki egy igen régi humanoid faj tagja volt és a Zenn-La-non élt. Egyszer egy ismeretlen eredetű űrhajó rázta fel a bolygó lakosságát. Norrin Radd felrepült és Galactus, a mérhetetlen hatalmú lény hajójával találta magát szembe. Galactusról tudni kell, hogy más bolygók életenergiáját szívja magába, hogy feltöltődjön. Norrin egyességet kötött vele, hogy ő lesz a Világok Pusztítójának hírnöke, és keres neki megfelelő bolygókat, ha megkíméli Zenn-La-nt. Galactus ebbe belement, és átalakította Norrin atomszerkezetét, hogy a teste kibírja a világűrben való utazást és a hideget. Norrin teste átalakult egy rugalmas, ezüstös anyaggá. Galactus készített neki ugyanabból az agyagból egy különleges űrutazó eszközt is, ami egy szörfdeszkára emlékeztet. Végezetül átadta kozmikus erejének egy töredékét is hírnökének, és elnevezte öt Ezüst Utazónak. Norrin természetesen a Földet is kiszemelte Galactus számára, de egyikük sem számolt a Fantasztikus Négyessel.

Első körben úgy gondolom, hogy ennyi háttérinfó elég, mert a többi már lehet, hogy spoileres lenne a majdani filmekhez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás