Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Saul fia bekerült az évszázad legjobb filmjei közé

A Saul fia bekerült az évszázad legjobb filmjei közé

Zene, Film & Kultúra

A Saul fia bekerült az évszázad legjobb filmjei közé

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 13:13

A The Guardian brit napilap listáján Nemes Jeles László filmje a 12. helyen áll.

A százas listát a 2007-ben bemutatott Vérző olaj című film vezeti. Az első tízben szerepel még a 12 év rabszolgaság, a Sráckor, A felszín alatt, a Szerelemre hangolva, a Rejtély, a Kis-nagy világ, a Holdfény, a Zama című filmje és a 2004-es marionett akció-musical, az Amerika kommandó: Világrendőrség.

A Saul fia a 12. lett a The Guardian által felállított sorrendben. Nemes Jeles László játékfilmje 2016-ban kapta meg a legjobb idegen nyelvű film Oscarját Hollywoodban. A Laokoon Filmgroup gyártásában, Röhrig Géza főszereplésével készült alkotást a kritikusok is a legfontosabb holokausztfilmek közé sorolták, több tucatnyi díjat, köztük a Golden Globe-ot is elnyerte.

A Saul fia mögött olyan filmek végeztek a listán, mint a Roma, A nagy szépség, A fehér szalag, a Chihiro szellemországban, vagy Steven Spielberg Lincoln című filmje.

Az első ötven film között szerepel például a Grand Budapest Hotel, A Wall Street farkasa és a Mielőtt lemegy a nap. Úgy látszik, Tarantino új filmje nem nyűgözte le annyira a brit napilapot, ugyanis a Volt egyszer egy Hollywood a 100-as listán az utolsó helyen végzett.

Borítókép: IMDb