promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Saul fia bekerült az évszázad legjobb filmjei közé
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A The Guardian brit napilap listáján Nemes Jeles László filmje a 12. helyen áll.

A százas listát a 2007-ben bemutatott Vérző olaj című film vezeti. Az első tízben szerepel még a 12 év rabszolgaság, a Sráckor, A felszín alatt, a Szerelemre hangolva, a Rejtély, a Kis-nagy világ, a Holdfény, a Zama című filmje és a 2004-es marionett akció-musical, az Amerika kommandó: Világrendőrség.

A Saul fia a 12. lett a The Guardian által felállított sorrendben. Nemes Jeles László játékfilmje 2016-ban kapta meg a legjobb idegen nyelvű film Oscarját Hollywoodban. A Laokoon Filmgroup gyártásában, Röhrig Géza főszereplésével készült alkotást a kritikusok is a legfontosabb holokausztfilmek közé sorolták, több tucatnyi díjat, köztük a Golden Globe-ot is elnyerte.

A Saul fia mögött olyan filmek végeztek a listán, mint a Roma, A nagy szépség, A fehér szalag, a Chihiro szellemországban, vagy Steven Spielberg Lincoln című filmje.

Az első ötven film között szerepel például a Grand Budapest Hotel, A Wall Street farkasa és a Mielőtt lemegy a nap. Úgy látszik, Tarantino új filmje nem nyűgözte le annyira a brit napilapot, ugyanis a Volt egyszer egy Hollywood a 100-as listán az utolsó helyen végzett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás