promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tíz éves jubileumi koncerttel támad az Apey & the Pea
Borítókép:  Apey and the Pea offical
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A trió szeptember 19-én a Budapest Parkban ünnepel, és idén ez is lesz az utolsó fővárosi fellépésük.

[[adv]]

Az Apey & the Pea 2009-ben alakult meg Áron András (Apey) szobaprojektjéből.  Makai Lászlóval és Prepelicza Zoltánnal egy Pantera tribute-zenekarban játszottak közösen, szóval a metálhoz való kötődésük már akkor megvolt. Éppen a zuglói alumíniumgyár melletti próbateremtől indultak koncertezni, amikor Apey mutatott Lászlónak pár Apey & the Pea demo-t a buszban, aztán ott rögtön beindult valami.

Lehet az első nagylemezükre 2013-ig várni kellett, de már addig kiadott anyagaikkal és koncertjeikkel is meggyőzték a szakmát valamint a közönséget.  Kezdetben még könnyebben emészthető, grunge-os dalokat játszottak, de az évek alatt eljutottak a harmadik albumukig, a 2017-es HEX-ig, ami azonban már egy sokkal tudatosabb és extrémebb polcát képviseli ennek a szcénának.

Tudjuk, hogy most a rajongók kíváncsiak arra, mi újság a Lazarus című negyedik lemezzel, de a csapat a születésnapi koncertjén a klasszikusokat fogja elővenni. Bár ki tudja, lehet meglepetésként kapnak arról is majd valamit a fanok.

„Hármunknak ez a tökéletes zenekar zeneileg és emberileg is. Azt hiszem, ez az elmúlt 10 év egyik titka.  A másik pedig az, hogy sosem kötöttünk kompromisszumot. Ha meghallgatod a lemezeinket, azok egyre keményebbek és agresszívebbek zeneileg. Nem fogok azért dallamosabb vagy slágeresebb zenét írni és játszani, hogy népszerűbbek legyünk. A metál underground stílus, és mi magunk is underground arcok vagyunk. Ezért is nagyon jó érzés, hogy van itthon egy zenekar, amelyik nem magyarul énekel, a zenénk nem mainstream és rádióbarát – sőt egyre inkább eltávolodik ezektől az irányoktól –, mégis egyre nagyobb és nagyobb közönség előtt játszhatunk. Azt is mondhatnám, a mainstream elkezdett minket befogadni, és ennek az egyik legnagyobb lépése, hogy most önálló koncertet adhatunk a Budapest Parkban”

- mesélte Áron András, a zenekar frontembere.

Az biztos, hogy a srácok egyre jobban érzik magukat ebben a projektben, és hogy milyen is volt ez a tíz év? Hát azt majd személyesen a közönségnek kell megtapasztalni szeptember 19-én a Budapest Parkban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás