Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Jancsi és Juliska, kicsit másképp – előzetes

Jancsi és Juliska, kicsit másképp – előzetes

Zene, Film & Kultúra

Jancsi és Juliska, kicsit másképp – előzetes

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 10:50

Feldolgozást kap a klasszikus mese, de természetesen felnőttesebben.

A klasszikus sztori szerintem mindenkinek megvan, akinek volt gyerekszobája. Jancsit és Juliskát elhagyják az erdőben, mivel már nem tudják etetni őket. A testvérpár rálel egy mézeskalácsházra, amiből el is kezdenek falatozgatni. Az ott élő idős nő végül behívja őket, kedvesen bánik velük, de mint kiderül, ő egy boszorkány, aki meg akarja enni a fiatalokat. A vége nem tudom a mostani filmben happy end lesz-e, de a boszorkány lehet itt is a kemencében végzi majd.

A Grimm fivérek meséiben amúgy is vannak beteges dolgok, és ezt a modernkori alkotók ki is szokták használni. Oz Perkins rendező és Rob Hayes író az első előzetes alapján egy igen csak nyomasztó világba akarja belehelyezni a sztorit.

A cím persze nem Jancsi és Juliska lesz, hanem kis stílust adva neki Gretel & Hansel (az eredeti német cím után). Az alkotók valószínűleg modernizálva csak bizonyos elemeket emelnek majd át az 1812-es klasszikusból. Ahogy lehet látni, itt például nem lesz mézeskalácsház. Hogy nézne már az ki egy sötét és nyomasztó horrorban?

A Gretel & Hansel 2020. január 31-én debütál a tengerentúlon, nálunk meg majd még kiderül.

Borítókép: Orion

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria