promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jancsi és Juliska, kicsit másképp – előzetes
Borítókép:  Orion
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Feldolgozást kap a klasszikus mese, de természetesen felnőttesebben.

[[adv]]

A klasszikus sztori szerintem mindenkinek megvan, akinek volt gyerekszobája. Jancsit és Juliskát elhagyják az erdőben, mivel már nem tudják etetni őket. A testvérpár rálel egy mézeskalácsházra, amiből el is kezdenek falatozgatni. Az ott élő idős nő végül behívja őket, kedvesen bánik velük, de mint kiderül, ő egy boszorkány, aki meg akarja enni a fiatalokat. A vége nem tudom a mostani filmben happy end lesz-e, de a boszorkány lehet itt is a kemencében végzi majd.

A Grimm fivérek meséiben amúgy is vannak beteges dolgok, és ezt a modernkori alkotók ki is szokták használni. Oz Perkins rendező és Rob Hayes író az első előzetes alapján egy igen csak nyomasztó világba akarja belehelyezni a sztorit.

A cím persze nem Jancsi és Juliska lesz, hanem kis stílust adva neki Gretel & Hansel (az eredeti német cím után). Az alkotók valószínűleg modernizálva csak bizonyos elemeket emelnek majd át az 1812-es klasszikusból. Ahogy lehet látni, itt például nem lesz mézeskalácsház. Hogy nézne már az ki egy sötét és nyomasztó horrorban?

A Gretel & Hansel 2020. január 31-én debütál a tengerentúlon, nálunk meg majd még kiderül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás