Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ewan McGregor alaposan felkészült a Ragyogás folytatására

Ewan McGregor alaposan felkészült a Ragyogás folytatására

Zene, Film & Kultúra

Ewan McGregor alaposan felkészült a Ragyogás folytatására

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 16:16

A színész nem veszi félvállról a szerepét.

Stephen King Ragyogás című regénye 1977-ben jelent meg, amelyet Stanley Kubrick 1980-ban dolgozott fel, ami a közönség szerint az egyik legjobb King-adaptáció, emellett Jack Nicholson is félelmetesen maradandót alakított benne. A Ragyogás folytatása, az Álom doktor Mike Flanagan rendezésével érkezik a Warner Bros. égisze alatt, főszerepben Ewan McGregor-val, aki Nicholson fiát alakítja majd felnőtt korában.

A történetben Jack fiát, Dan Torrance-t felemészt az alkoholizmus, mivel a ragyogás nevezetű speciális képessége miatt még mindig gyötrik a rémképek. Később ezt sikerült legyőznie, és egy hospice intézetben vállal munkát, ahol az adottságával könnyebbé tudja tenni a haldoklók utolsó óráit. Később megismerkedik egy Abra Stone nevű kislánnyal, akinek a ragyogás képessége sokkal erősebb az övénél. Ezért is figyel fel rá az Igaz Kötés nevezetű csoport, akik a ragyogással rendelkezők energiájával táplálkoznak. Máris megvan a két erős karakter, meg egy gonosz csoport, így egymásnak is lehet feszülni.

McGregor nem veszi félvállról a szerepét. Még a Ragyogás Danny-jét, Danny Lloyd-ot is felkereste, hogy segítsen neki felkészülni. A színész viszont nem sok mindenre emlékezett a forgatásból, leszámítva azt, hogy mennyire finom mogyorókrémes kenyeret kapott a szünetekben. Hát ezzel nem sok mindent tud kezdeni McGregor. De legalább megpróbálta. Én így is bízok a film sikerében, és biztos vagyok benne, hogy Ewan-nél jobb színészt nem is találhattak volna a szerepre.

És nincs is messze a premier, az Álom doktor november 8-án debütál.

Borítókép: The Verge