promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön a Ragyogás folytatása
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az író nem tudott „megülni a fenekén”, és merész vállalkozásba kezdett anno, ez pedig a Ragyogás című kultikus könyve folytatása volt, ami Álom doktor néven fut.

Ebben Jack fia, Dan (Danny) Torrance áll a középpontban, akit felemészt az alkoholizmus, mivel a ragyogás nevezetű speciális képessége miatt még mindig gyötrik a rémképek. Később ezt sikerült legyőznie, és egy hospice intézetben vállal munkát, ahol az adottságával könnyebbé tudja tenni a haldoklók utolsó óráit.

Később megismerkedik egy Abra Stone nevű kislánnyal, akinek a ragyogás képessége sokkal erősebb az övénél. Ezért is figyel fel rá az Igaz Kötés nevezetű csoport, akik a ragyogással rendelkezők energiájával táplálkoznak. Máris megvan a két erős karakter, meg egy gonosz csoport, így egymásnak is lehet feszülni.

Az Álom doktort a rajongók egy tökéletesen megírt regénynek tartják, persze vannak negatív kritikák is. A többségnek persze az volt a baja, hogy miért kellett a Ragyogásnak folytatás, és miért pont ilyen?

Az első Ragyogás még 1977-ben jelent meg, és King egyik legkapósabb regényévé vált, itthon is számtalanszor kiadták. Ezen persze sokat segített, hogy Stanley Kubrick lecsapott a regényre, és feldolgozta filmen még 1980-ban. Kubrick szinte csak kultfilmeket készített, de az olyanok, mint a 2001: Űrodüsszeia, Mechanikus narancs és a Ragyogás félelmetesen elit helyen vannak.

A rendező egy egészen más látásmódot alkalmazott, és olyan horrort tett le az asztalra, amit a mai napig az egyik legjobbként emlegetnek. Az írónak persze nem tetszett a Kubrick-féle változat, mivel szerinte a művész túl sok mindenbe belepiszkált. Az már más kérdés, hogy a közönség az egyik legjobb King adaptációnak tartja. Az már csak hab a tortán, hogy Jack Nicholson élete egyik legjobbját alakítja benne.

Az Álom doktor című könyv filmes adaptációja most a Warner Bros. stúdióban készül, és Ewan McGregor alakítja majd Jack Nicholson felnőtt fiát. A filmet Mike Flanagan rendezi, aki korábban a Netflixnek már forgatott egy King-filmet, a Gerald's Game című drámát.

A főszereplő és rendező személyébe egyáltalán nem lehet belekötni, szóval lehet jó dolog fog kisülni belőle. Ha rossz King adaptációk szoktak is születni, de azért nézhetetlenek egyáltalán nem.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás