Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megjöttek az első vélemények a Jokerről

Megjöttek az első vélemények a Jokerről

Zene, Film & Kultúra

Megjöttek az első vélemények a Jokerről

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 14:14

Ha hihetünk az egyöntetű véleményeknek, a Joker lesz az év filmje.

A Jokert az éppen zajló Velencei Filmfesztiválon mutatták be, és irigylem azokat, akik elsők között láthatták Joaquin Phoenix-et, mint a Bűn Bohóc Hercegét. Todd Phillips, akinek eddig a Másnaposok-trilógiát, a Cool túrát és a Haverok fegyverbent köszönhetjük, mindenkit meglepett ezzel az új stílusú, sötétebb tónusú, őrült, elmebeteg, gyilkos filmjével. Azt már eddig is tudtuk, hogy a Joker egy brutális, erőszakos, súlyosan felnőtteknek szóló filmalkotás lesz.

A kritikusok egyöntetűen nyilatkoztak a látottakról. Ezek alapján lehet a Joker lesz az év filmje, és könnyen bezsebelhet magának néhány Oscar-díjat.

„Todd Phillips Joker mozija megkérdőjelezhetetlenül a legmerészebb »szuperhős film« a Sötét lovag óta. Igazán egyedi, amire évekkel később is úgy emlékszünk majd, mint a 21. század legbeválalósabb blockbustere. Egyszerre idézi meg a Taxisofőr és A komédia királya című filmeket, ami már csak azért sem meglepő, mivel az executive producer Martin Scorsese volt”

– fogalmazott az IndiWire kritikusa.

A Taxisofőrt a Variety újságírója is megemlítette:

„Joaquin Phoenix remek munkát végzett a mentálisan beteg geek életre keltésével, aki a bűn bohóc hergévé válik Todd Phillips, a Taxisofőr-t idéző alkotásában. Azon ritka képregényfilmek egyike, ami tökéletes képet fest arról, hogy mi zajlik a mai világban”

A filmet a híres dokumentumfilmes, James Jones is véleményezte:

„Nem tudom elhinni, hogy ennyire jó a Joker. Egy mestermű. Vicces, sötét, gyönyörű, dühös, és rohadtul menő. Joaquin Phoenix mesteri és minden beállítás gyönyörű.”

Már nekünk sem kell sokat várnunk a premierre, a Joker október 3-án debütál.

Borítókép: The Daily Beast