promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Donald Sutherland életműdíjat kap
Borítókép:  Looper
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A színész a szeptemberi San Sebastian Filmfesztiválon veheti át az elismerést.

[[adv]]

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon kedvelem Donald Sutherland-et, remek színésznek tartom. Új filmjét, a The Burnt Orange Heresy-t is nagyon várom, amiben Mick Jagger-vel együtt szerepel. A Hollywood Reporter írja, hogy a 84 éves Sutherland új filmjét a spanyol San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon is vetítik majd, ennek keretén belül kapja meg az életműdíjat is.

A kanadai származású filmsztár több mint fél évszázada szerepel különböző zsánerű televíziós produkciókban és mozifilmekben. Legsikeresebb munkái közé tartozik a hetvenes évekből a M.A.S.H., a Klute, az Átlagemberek, a nyolcvanas évekből A tű a szénakazalban, a JFK – A nyitott dosszié és a Buffy, a vámpírok réme és a kilencvenes évekből a Ha ölni kell.

Emmy- és Golden Globe-díjat is kapott 1995-ben az X polgártárs című tévéfilmért és egy újabb Golden Globe-díjat 2002-ben a Háború a háborúról című tévéfilmért. Sutherland két éve tiszteletbeli Oscar-életműdíjat kapott az amerikai filmakadémiától. A fiatalabb generáció azonban Az éhezők viadalából ismerte meg, mint Snow elnök megformálóját.

A színészt hamarosan Nicole Kidman oldalán láthatjuk a jövőre debütáló The Undoing tévésorozatban.

Fontos megemlíteni, hogy nem csak Sutherland kapja meg ezt az elismerést. Penelopé Cruz és a görög filmrendező, Costa-Gavras is életműdíjat kap. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás