Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egy űrlény és egy egyetemista lány a budapesti éjszakában – videó

Egy űrlény és egy egyetemista lány a budapesti éjszakában – videó

Zene, Film & Kultúra

Egy űrlény és egy egyetemista lány a budapesti éjszakában – videó

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 16:30

Egy magát kevésre tartó űrlény és egy problémás egyetemista lány egyetlen éjszakája Budapesten: „Úgy, hogy nem ittak semmit”.

Egy földönkívüli szemén keresztül mutatja meg a budapesti éjszakát Badits Ákos, a Filmalap támogatással készülő első mozifilmjében az Űrpiknikben. A 25 napos forgatás a főváros olyan izgalmas helyszínein zajlott, mint a Citadella, a 120 éves és nemrég újjáépített Északi összekötő vasúti híd, a Vasas székház vagy a Limo Bár, ahol a Filmalap forgatási videója készült a rendező, valamint Walters Lili, Takács Zalán és Zalatnay Sarolta főszereplők megszólalásával.

Zalatnay Sarolta olyan legendás filmek után szerepel újra magyar mozifilmben, mint a Szép leányok, ne sírjatok (1970, Mészáros Márta) és a Fuss, hogy utolérjenek! (1972, Keleti Márton).

A különleges atmoszférájú, sci-fi elemekkel átszőtt drámai vígjáték egy magát kevésre tartó űrlény és egy problémás egyetemista lány egyetlen éjszakáját meséli el Budapesten, amely során életre szóló barátságot kötnek, és még az is kiderül, hogy elhagyni vagy megmenteni érdemes-e a Föld nevű bolygót.

Az ígéretes fiatal rendező, Badits Ákos Boglárka című diplomafilmjével hívta fel magára a figyelmet. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen diplomázott 2014-ben, generációja egyik legizgalmasabb képviselője, eddigi rövidfilmjeiben a műfaji filmek szabályait felhasználva épített sajátos és különös világot.

Az Űrpiknik forgatókönyvét a rendező Benedek Ágotával közösen jegyzi. A stáb ígéretes fiatal tehetségei között van Balázs István Balázs, az Európai Operatőri Szövetség IMAGO díjának idei nyertese (Casting), Tasnádi Zsófi látványtervező (Rossz versek, Jupiter holdja), Sinkovics Judit jelmeztervező (Testről és lélekről), Seres Bálint zeneszerző és Bacskai Brigitta vágó (Free Entry).

Az Űrpiknik a Proton Cinema gyártásában készül a Filmalap 81 millió forintos gyártási támogatásával, producerei Petrányi Viktória és Ligosztájeva Annamária.

Mutatunk egy rövid videót, amiben bepillanthatunk a film forgatásába, valamint megszólal benne a film rendezője, Zalatnay Sarolta, valamint a két főszereplő is.

Borítókép: Magyar Nemzeti Filmalap