promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Csernobil alkotója megszólalt az orosz testvér sorozat kapcsán
Borítókép:  HBO
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az oroszok felől rögtön jött a sértődés, meg a visszavágás, amit az eredeti széria alkotója sem hagyott szó nélkül.

[[adv]]

Craig Mazin egy zseni, valóban megcsinálta az év meglepetés szériáját, a Csernobilt, amire az HBO csapott le. Az alkotó sok-sok évig kutatott a témában, utána nézett szinte mindennek, járt a helyszíneken, és olyan hitelesen adta vissza ezt a történetet, ahogy senki más nem fogja tudni.

A mini széria semmi perc alatt lett iszonyatosan népszerű, amire az oroszok is felkapták a fejüket, miszerint az HBO-s sorozat tele van hazugsággal. Így jött a saját verziójuk, ami kicsit csavar a sztorin, mert ebben a CIA felelős az atomkatasztrófáért. Ezt gyönyörűen körbejártuk, és a kiszivárgott előzetessel is találkozhattatok.

Mazin a Deadline-nak adott interjújában elmondja, hogy nem az oroszokat kritizálja, ő csak bemutatja a régi szovjet rendszert, milyen is volt igazából. Ezzel meg nem igazán lehet mit kezdeni, de ahogy anno megjegyeztem, az orosz óramű még az atomóránál is pontosabb, és mindig az lesz, hiába tagadásban kell élni ahhoz, hogy ez az óra mindig jól járjon.

Az alkotó nem akart politikát belecsempészni a mondandójába, és az orosz készítőkre se dobott egyetlen követ sem.

„Sorozatot készíteni mindig is nehéz volt, és elhatárolódva attól, mit művel Putyin és a kormánya, mindig rokonszenvezni fogok az ott dolgozókkal. Ez persze egy propaganda széria, aminek az elsődleges feladata, hogy besározzon minket. Látom a YouTube-on, hogy még az orosz kommentelők is földbe döngölik az alkotókat, de én tudom milyen érzés ez. Szeretném őket elhívni egy ebédre, és megnyugtatni őket, hogy Ők és én egy cipőben járunk.”

Mazin szerintem éretten látja a dolgot, mert szerencsétlen alkotók nem tehetnek semmiről. A stáb csak leforgatott egy megrendelt szériát, ami fölött az orosz állam állt,ők meg kihozták belőle a maximumot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás