promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dolemite Is My Name előzetes: Eddie Murphy nagy visszatérése
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ezért a filmért akár egy Oscar-jelölést is bezsebelhet magának.

[[adv]]

Eddie Murphy filmes karrierje nem sok értékelhetőt tartogatott az elmúlt évtizedben. A 2016-os Mr. Church-ben láthattuk őt utoljára, de nem lepődöm meg rajta, ha a legtöbben nem is hallottak volna erről a filmről, mert nem verték nagy dobra, és utólag belegondolva nem is baj. Murphy mindent megtett, hogy megmentse az amúgy bukásra ítélt alkotást, de ő sem volt elég hozzá, hogy akár elfogadhatónak lehessen tituálni ezt a filmet.

Azóta Murphy nem is vállalt szerepet filmben, egészen mostanáig. Az idei Torontói Nemzetközi Film Fesztiválon mutatják be ugyanis Craig Brewer (Footlose) Dolemite Is My Name című életrajzi filmjét, ami az előzetese alapján igen ígéretesnek tűnik.

A film Rudy Ray Moore komikus igaz történetét meséli el. A film a hetvenes évekbeli Hollywood-ban fog játszódni, mikor is az amerikai filmipar blaxpoitation, vagyis "fekete filmekkel" akarta becsábítani a fekete embereket a moziba, hogy kihúzzák magukat az anyagi nehézségekből. Ez a trend nagyjából 1969 és 1974 között tombolt, és ebben a korszakban alkotta meg Moore saját alteregóját, Dolemite-t, a népszerű blaxpoitation-karaktert, akit a saját pénzéből finanszírozott filmbe helyezett bele. Szabadszájúságával és humorával kilóra megvette a közönséget, és Moore-nak Dolemite-n keresztül sikerült feltörnie.

A film ezt a korszakot fogja elmesélni, az előzetes alapján reménykedhetünk benne, hogy ez lesz Murphy nagy visszatérése, és talán egy Oscar-jelölést is bezsebelhet érte. Eddie Murphy-t később az ugyancsak Craig Brewer által rendezett Amerikába jöttem 2-ben láthatjuk majd Arsenio Hall és Wesley Snipes oldalán.

A Dolemite Is My Name ősszel debütál a Netflix-en. Íme az előzetes:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás