promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egybefűztük a balettet és Žagart!
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megnéztük, hogy milyen programokat ajánl a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, és kiválasztottuk a szerintünk két legjobbat!

[[adv]]

Augusztus 16-án, és 17-én (mindkét nap 20 órától) a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatja be Sukhishvili című műsorát a Georgiai Nemzeti Balett társulata. A Sukhishvili a hagyományos grúz és különböző klasszikus táncokat ötvöző műsor, amely a grúz nép múltjáról és hősiességéről szól. Az innovatív tánctársulat alapításától kezdve jelentősen eltér a modern balett hagyományaitól, a folklór témákat modernizálva, klasszikus táncelemekkel tölti meg, izgalmas és látványos produkciókat létrehozva. A szigeti színpadon augusztusban látható előadást a lélegzetelállító jelmezek és a gyönyörű koreográfia teszik teljessé. 

Azt fontos tudni a georgiai, vagyis a grúz nemzeti balettet 1945-ben Iliko Sukhishvili és Nino Ramishvili alapította, akik nemcsak a színpadon, hanem az életben is egy párt alkottak. Ez volt az első hivatalos állami tánccsoport Grúziában. A társulat a világ szinte összes színpadán óriási sikerrel lépett már fel, többek között a Sydney Operaházban, a Royal Albert Hall-ban vagy a Metropolitan Operában. Ez az egyetlen népi társulat, amely a leghíresebb és legigényesebb színpadon, a milánói Scala színpadán rekord sikert ért el: tizennégyszer tapsolta vissza őket a közönség egyik fellépésük végén – olvashatjuk a Margitszigeti Szabadtéri Színpad közleményében.

Žagar

Nem hagyhatjuk ki a Margitszigeti Szabadtéri Színpad ajánlói közül a Žagar koncertet, ami2019. augusztus 23-án, 21.00-tól kezdődik.

A Zságer Balázs vezette Žagar megalkuvás nélkül, bátran járja saját útját és inspiráló, felemelő világot teremt közönségének. A hazai elektronikus szcéna éllovasaként mindig a megújulás jellemzi. Ezúttal számos tehetséges vendégművésszel lépnek fel, nagy hangsúlyt fektetve a vizuális megjelenésre, a színpadi látványvilágra. A végeredmény egy igazán sodró és kiforrott pszichedelikus flow-élmény – zárul a kommüniké.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás