promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Isten fiai nagyon lazák, rózsaszín ingben csapatják a flexet – na, meg ott az AK26 is
Borítókép:  youtube.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mint vakító hajnali fény hatol át a fátyolos elmén a Filius Dei Classic című nótája. A darabban az AK26 is részt vett. Mit is mondjuk? Megy a zene, mint a fleex – jelentsen ez bármit is.

[[adv]]

Tudni kell, hogy rap zenében egy műveletlen emberi százlábú vagyok. Olykor belekapok egy-két zenei alkotásba, hogy aztán könnyedén dobjam el az agyam. Kell is pár hét mire a szürkeállományom finom egyensúlya újra helyreáll.

Az bizonyos, hogy az agyam minden működőképes neuronjával próbáltam megérteni Filius Dei (azaz Isten fia) Classic című nótáját, de kérem alássan, az történt, hogy zsákutcában futottam.  A majd három perces alkotás végére egy porbafingó, emberi húsból álló, konkáv sokszögnek éreztem magam, aki a maga brutálisan, kegyetlen módján az élet értelmén morfondírozik.

Jött ugyanis Isten fia, pontosabban fiai, no meg az AK26 és felborítottak, mint egy vödör vizet. Bár stílusosabb lenne az egész muzsikát úgy felvezetni, ahogy az egyik, dícséretes kinézetű úriember teszi a klip elején, miszerint:

„Vááágod, a vakonember, a légyember, meg az AK"

Hát, ha valaki eddig nem vágta, miről van szó, mostantól már úgy vágja, hogy arról koldul.  

A nemzetközi darab három nyelven tör utat a szürke hétköznapokba: angolul, magyarul és spanyolul. Olyan magaslatokba repít minket, ahová töménytelen mennyiségű LSD is csak nehezen. 

Kellett tehát a Classic, hogy megboruljon a lélek. Dübörög a basszus, gurul a verda, a fullos tesók tolják a szöveget. S, olyan, időtlen, klasszikus felvetéseken elmélkednek, miszerint

Kik ezek, dik, mond el, kik ezek? Nem értik a sikereket a siketek.

Nem gondoltam, hogy a siketek új piaci szegmenst jelentenek a fiatal magyar rappereknek. De, hát ez van. Azt pedig kifejezetten jó tudni, hogy

megy a fleeex.

Hogy hova és miért, azt nem tudni, de megy.

És, hogy a tortán lévő hab tetején ott csücsüljön a cseresznye, arról az AK26 gondoskodik. Megvillan Giajjenno, ami azért fontos, mert ő az első, 1:40 másodpercnél, akinek esetében legalább lehet érteni, mit mond. Nagy örömmel jelentjük, ugyanez a helyzet Hirónál is, aki persze jelzi,

Hiro g*eci laza!

Egy hete ficereg a Youtube-on a nóta, s jelenleg a trendi-lista első helyén áll. A félmillió megtekintés felé lépdel. A nagyszerű magyar szinkrohang, Kautzky Armand a nagyközönség elé tárta a maga értelmezését, ami szintén zseniális:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás