promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még mindig keveset tudni az Alita folytatásáról
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Pedig ez lenne az az alkotás, aminek valóban jól sülhetne el a második része.

James Cameron és Laeta Kalogridis egy fantasztikus forgatókönyvet írt, amit végül Robert Rodriguez álmodott vászonra. Őszintén megvallva még ez sem tudott megfogni az elején, nagyon szkeptikus voltam, de aztán a végén úgy álltam fel a székből, hogy oké, megleptetek srácok, de tényleg. Pedig a mangák filmre konvertálása nem szokott jól elsülni, azonban ez betalált. Pont ezért szomorú, hogy nem igazán van tervben a folytatás.

A készítők annyira bíztak a filmben, hogy szemtelenül és szinte dühítően hagyják nyitva az alkotást. Még Novát, a legfőbb főgonoszt is megmutatják nekünk a zárás előtt néhány pillanatra, akit Edward Norton alakít. Bizony, ő van kinézve erre a szerepre, de lehet már soha sem fogja tudni bebizonyítani mennyire is jó benne.

A gond a pénz, az a fránya pénz. Az Alitára 170 millió dollárt szórtak el, és ugyebár ebben még nincsenek benne a plusz költségek. A látványos alkotás azonban csak 85 milliót tudott összekalapozni Amerikában, ami nagyon kevés. Végül a világbevétel mentette meg, ami 404 millióra jött ki. Nem tragikus, de jóval többre számított a Fox.

A főszereplő Rosa Salazar közben megjegyezte, hogy az utolsó leheletéig játszaná Alitát, de még nem keresték meg a folytatással kapcsolatban. Pedig abban igaza van, hogy sok ember DVD-ről ismeri meg a filmet, vagy úgy, hogy letölti, és eddig pozitív a közönség visszhangja. Ebből következik, hogy jóval többen ülnének be a második részre. Láttunk már ilyet.

Az Alita folytatása most már a Disney-n fog múlni, ami ugyebár bekebelezte a Fox-ot. Most lehet más dolgokkal vannak elfoglalva, de a költségek szinten tartásával szerintem rá lehetne őket venni egy második részre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás